Östersund -1,5 hemma mot GIF Sundsvall. Krävs tvåmålsseger för att spelet ska rättas grönt.

Svag form på bortalaget, som kommer från:
0-4 i röven hemma mot IFK Göteborg.
3-0 i röven borta mot Kalmar nu senast.

Det tidigare så stabila försvarsspelet har krackelerat fullständigt. Nu är visserligen Marcus Danielsson tillbaka och det är ett plus. I stället är dock Smajl Suljevic (startat alla matcher på centralt mittfält) avstängd. Sedan tidigare är Krogh-Gerson (en väldigt viktig spelare för laget normalt sett) skadad. Så ett par tunga avbräck på en trupp som redan från scratch är väldigt svag. Tagit en del poäng tack vare en stabil defensiv i många matcher när motståndarna varit uddlösa (fyra 0-0-matcher bland annat), men är väldigt ofarliga framåt. Sju mål på elva matcher skrämmer inte - lägg till att man gjorde tre av dessa i premiären.

Östersund är erkänt starka hemma. Enormt svåra att möta med sin tydliga possessionfotboll och hårda press. Motståndarna har ofta svårt att spela sig ur pressen och etablera ett eget spel. Särskilt när matchen spelas i Östersund. Bra truppläge med det mesta tillgängligt. Formen är bra; endast en förlust senaste åtta matcherna (övertidsförlusten i freakmatchen mot MFF). Är ofta bättre än motståndarna - med mer killerinstinkt och noggrannhet hade de vunnit fler matcher betydligt klarare än vad fallet blir. Här tror jag det finns ett väldigt sug att dunka till motståndaren rejält - "derby" plus att Sundsvall vann med 5-0 på sin hemmaplan i fjol (Östersund kontrade visserligen med 4-0 hemma på hösten). Sista hemmamatchen före uppehållet, en hel del folk på läktaren...jag känner att det luktar lite urladdning.

Tycker Östersund dessutom är minst en klass bättre. Komemr de upp i en okej nivå ska de ha bra chans på en klar seger här.

This is the stats tab
This is the post tip