Östersund står på noll poäng. Det kan dom inte göra länge till..

Förra säsongen
Blåvitt - ÖFK 0-1
ÖFK - Blåvitt 1-1

Allsvenskan
8. Goteborg 2 1 0 1 4:3 3
16. Ostersunds 2 0 0 2 0:4 0

Dalkurd - ÖFK 3-0
ÖFK - Djurgården 0-1

Blåvitt - Hammarby 1-2
Trelleborg - Blåvitt 1-3

Östersund har fått en sunkig start på den allsvenska säsongen med torskar både hemma mot Djurgården och borta mot Dalkurd. 0-4 i målskillnad kittlar inte direkt, inte heller att Aiesh är skadad en tid framöver. Men, det är klart som fasiken att Östersund plötsligt inte är värdelösa. Samma spelare som vann borta mot Arsenal kan naturligtvis hitta en hög nivå igen. Men det har man inte gjort.

Trötthet? Ja, kanske det. Hur som helst så tycker jag - även om Blåvitt absolut sett helt okej ut - att ÖFK har en bra chans att vinna här. Hemma på sitt snabba konstgräs och med tanke på att man fått två raka smällar i ansiktet nu. Jag tror att laget är väldigt suget på att vinna tillbaka fansen förtroende och framförallt vinna poäng i tabellen som man just nu ligger sist på.

Poya har en inte alltför enkel uppgift med att bygga ihop ett fungerande Blåvitt igen och ska man snacka "processer" som dagens tränare gärna gör, då ligger Östersund långt långt framme i jämförelse. Dvs, spelarna vet hur Potter vill spela och kan utföra det.. Nu gäller det bara att göra mål och inte släppa till billigt skit bakåt.

Blåvitts trupp

Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Carl Starfelt, André Calisir, Billy Nordström, David Boo Wiklander, Sebastian Eriksson, Emil Salomonsson, Vajebah Sakor, August Erlingmark, Amin Affane, Mix, Victor Wernersson, Gustav Engvall, Giorgi Kharaishvili, Elias Omarsson, Tobias Hysén, Sebastian Ohlsson, Mikael Ingebrigtsen

SPELTIPS
Här spelar jag rak etta på Östersund till 1.71 hos LeoVegas (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip