Porto kom tvåa i grupp G efter Besiktas. Detta gjorde att man blev lottade mot gruppvinnaren i Grupp E, Liverpool. Porto kommer med tre raka vinster i bagaget och när naturligtvis heltaggade inför denna match. Man toppar Primeira Liga i dagsläget med två poäng till godo och en match mindre spelad än tvåan Benfica. Hemma på Estadio do Dragao är Porto riktigt vassa. De har endast tappat poäng i en match.

Liverpool fortsätter att underhålla alla fotbollsälskare och firma Firmino - Salah fullständigt briljerar för stunden. Liverpool vann Grupp E relativt komfortabelt och börjar nu på bortaplan mot Porto i denna åttondelsfinal. I Premier League har de klättrat upp på en tredjeplats och de kommer senast från en stabil seger borta mot Southampton (0-2).

Porto hemma liga: 11 matcher
GM: 34
IM: 7
Snitt framåt: 3,09
Snitt bakåt: 0,63

Porto hemma CL: 3 matcher
GM: 9
IM: 6
Snitt framåt: 3
Snitt bakåt: 2

CL: 5/6 matcher över 2,5
Mål i 13/15 senaste matcher alla tävlingar

Liverpool borta liga: 14 matcher
GM: 34
IM: 22
Snitt framåt: 2,42
Snitt bakåt: 1,57

Liverpool borta CL: 3 matcher
GM: 11
IM: 4
Snitt framåt: 3,66
Snitt bakåt: 1,33

CL: 5/6 matcher över 2,5
Mål i 13/15 senaste matcher alla tävlingar

Porto snittar alltså runt tre mål framåt i både Primeira Liga och Champions League. De släpper in desto färre mål i ligaspel än i CL. Dock kan motståndet i ligaspelet diskuteras.

Liverpool snittar över 2,5 mål framåt i ligan, på bortaplan (!) och nästan fyra (!) mål framåt i CL. I Både liga och CL släpper de in runt 1,5 mål per match.

En ganska trolig matchbild är att Liverpool kommer liga relativt lågt, lita på sitt försvarsspel och satsa på de kontringar som ges då de vet om hur livsfarligt kontringsspel de har.

Porto kommer naturligtvis vilja gå för segern här och pressa på för ett ledningsmål. Detta kommer leda till ytor bakåt som Liverpool inte kommer vara sena att försöka använda.

Kan inte blunda för statistiken här för respektive lag. Vi får 1,72 gånger fliset på att det blir över 2,5 mål i matchen - det huggsutan att tveka.

Den våglige kan välja att spela över 3 mål (asian). Vinst på fyra mål eller fler. Insatsen tillbaka på exakt tre mål.

Porto - Liverpool
Spel: över 2,5 mål / över 3,0 asian
Odds: 1,72 / 2,20
Spelstopp: 14/2 20.45
Bolag: bet365

// . Twitter: betandtravel

This is the stats tab
This is the post tip