Prespa Birlik, Malmölaget som åkte ur division 1 Södra förra säsongen, bygger helt nytt.
Man har ett extremt ungt och oerfaret lag och inledde precis som förväntat.
Med en klar förlust borta mot Lindome: 4–0.
Inte alls konstigt då man i år lyft in hela 20 nya unga spelare.
Dessutom är läget i truppen långt ifrån optimalt...

Så här säger tränaren Zlatan Nalic till egna hemsidan:

"Shemsedin Haxhiu, Kevin Mugosa, Hamodi Ibrahim saknas helt. Omar Khattab (hoppade in senast) och Gani Bunjaku (startade senast) skriver högskoleprovet och vi utgår ifrån att de inte är med vid matchstart, eventuellt att de ansluter till truppen under andra halvleken. Vi har fortfarande 4-5 st spelare som inte är tillräckligt tränade p.g.a olika anledningar som frånvaro på grund av sen anslutning till truppen, sjukdomar och skador så matchar vi dessa spelare varsamt tills de blir tillräckligt starka för att gå in i matchsammanhang. Viktor Jacobsson kan vi använda imorgon då han blev spelklar och skadefri."

Så det är minst sagt inget lätt läge Prespa har och idag får man flytta från sin ordinarie hemmaarena till Malmö IP:s konstgräs.

Motståndet svarar Assyriska BK från Göteborg. Man gjorde det stundtals bra förra säsongen men åkte också till slut ut den södra ettan. Men till skillnad från Prespa har Assyriska kvar sin stomme:
Var med i premiären senast:
Daniel Albano Neves 116 matcher totalt i klubben 57 poäng (35+22)
Ahrun Cicek 107-36 (26+10)
Yadid Staifo 111+20 (12+8)
Rany Younan 119-19 (8+11)
Simon Guli 34-18 (9+9)
Sargon Cicek 109-9 (3+6)
Mattias Ucar 52-7 (5+2)
Eduard Zuta 24-1 (1+0)

Dessutom startade nye spelande tränaren Bobbie Friberg José Da Cruz (ex-proffs i bla Mariehamn och massor med allsvensk rutin från IFK Norrköping), precis som nye mittbacken Anton Henningsson med meriter från Superettan.

I premiären gjorde Assyriska det mesta rätt mot Vinberg, men fick inte in bollen. Man hade bland annat två bollar i ramen och ytterligare ett par riktigt fina lägen.
Nu kommer utdelningen istället.
1.70 på den här tvåan känns klart bra, finns hos Expekt och snarlikt odds hos Mobilebet & Bethard , jag går in med hög insats.
-1.5 mål ger 2.77 hos Svenska Spel och det funkar bra det med för er som vill ha upp oddset.



This is the stats tab
This is the post tip