PSG ö2,5 mål mot Bastia.

Zlatans gäng spelar som bekant i en egen division i Frankrike. Ställs mot bottenlaget Bastia i årets första hemmamatch:

1. PSG 19 16 3 0 48:9 51
16. Bastia 19 6 4 9 20:24 22

Då ska en ha i åtanke att Bastia är som allra bäst hemma på Korsika, på bortaplan stoltserar man med följande rad:
19. Bastia 9 0 4 5 5:14 4

Så där ser det ut säsong efter säsong för Bastia.

PSG har gjort en riktigt bra säsong hittills och kör över allt motstånd i ligan. Ser man till matcherna på hemmaplan i ligan har man gjort 2,2,3,2,4,5,4,5 mål.

Fick en bekväm cupmatch i helgen, där man spelade med långt ifrån ordinarie lag. Några av sydamerikanerna vilas, men nu ska man ha ett i stort sett ordinarie lag, endast Motta som fortfarande är skadad.

Tänkbara elvor:

PSG (4-3-3): Trapp; Aurier, Silva (c), Luiz, Maxwell; Verratti, Pastore, Matuidi; Di Maria, Ibrahimovic, Cavani.

Bastia (4-2-3-1): Leca; Cioni, Squillaci, Modesto, Palmieri; Cahuzac (c), Fofana; Danic, Ngando, Ayite; Raspentino.

PSG vill få igång vinstmaskinen direkt från start. Blanc har inför matchen pratat om vikten att komma rätt in i andra delen av säsongen, att fortsätta vinna för att komma väl förberedda inför Champions League-matcherna. Nu är det första hemmamatchen på drygt 3 veckor, så jag räknar med ett taggat och utvilat PSG som fortsätter där man slutade före jul. Ett bortasvagt Bastia känns som ett lämpligt motstånd.

Zlatans PSG är numera i stort sett lika överlägsna som Real/Barca är mot de mindre lagen i ligan. Hemma har man 23-5-0 på sina senaste 28. Faktiskt även rätt bra statistik även i CL där man bara har en torsk på 18.

Statistik hit och dit, det här är en fråga om hur många mål PSG kommer vinna med. Visst finns det en viss risk för ringrostighet efter ett uppehåll, men jag tror snarare på gasen i botten inför hemmapubliken.

3/4-0/1?

This is the stats tab
This is the post tip