Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Benito Villamarin där småfarliga Real Betis tar emot ligaledarna Barcelona. Givetvis är Barcelona stora favoriter till att vinna mötet. Båda lag har öst in mål på sistone i ligan och ska självklart fortsätta med detta även i detta möte. Över/under linan är lagt på 3,5 mål i match där över-alternativet är favorit. I mitt tycke ska ett sådant möte sluta med över 3,5 mål i matchen två gånger av tre försök, så därmed är det intressant att kika närmare på ett spel.

Visst har Real Betis kommit igång ordentligt på sistone. 5-3 borta mot Sevilla och 3-2 hemma mot Leganes. Säg vad man vill men de har verkligen hittat målformen, även om motståndarna har stått för en del misstag. Att ändå göra åtta mål på två matchen i den spanska ligan är anmärkningsvärt. Dock så släpper de in många mål också, på bekostnad av sitt offensiva 4-3-3 uppställning. När Barcelona kommer på besök så höjer sig alla spelare ytterligare en nivå och då blir det alltsom oftast målkalas.

Efter att ha legat under med 0-2 borta mot Real Sociedad vände Barcelona och vann matchen med 4-2. Det var ett styrkebesked som såg till att de behåller ett järngrepp i toppen av tabellen. Dock så kom en cupförlust mot lillebror Espanyol i veckan, med 0-1, så jag är övertygad om att Barcelona är taggade till tänder för att ta revansch - något Betis få sota för, så att säga. Barcelona har verkligen hittat målformen i ligan. Se här de fyra senaste ligamatcherna:

LaLiga: 14/1, 2018
Real Sociedad 2 - 4 Barcelona

LaLiga: 7/1, 2018
Barcelona 3 - 0 Levante

LaLiga: 23/12, 2017
Real Madrid 0 - 3 Barcelona

LaLiga: 17/12, 2017
Barcelona 4 - 0 Deportivo La Coruna

Även om deras tidigare möten inte alltid har varit målrika (två av de fem senaste har ändå varit det) så är det ett annat Real Betis som spelar nu, mot ett Barcelona som alltid gör mål. Därmed finner jag en stor sannolikhet i att båda lag gör mål och att det blir ett målkalas i matchen, så jag lägger ett spel på över 3,5 mål i matchen till 1.72 i odds hos LeoVegas .
---
Preliminär startelva Real Betis: Antonio Adan, Francis Guerrero, Jordi Amat, Zouhair Feddal, Riza Durmisi, Fabian, Javi Garcia, Andres Guardado, Joaquin, Sergio Leon & Cristian Tello Herrera.

Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Thomas Vermaelen, Gerard Pique, Nelson Semedo, Andre Gomes, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Luis Suarez, Sergi Roberto & Lionel Messi.
---

This is the stats tab
This is the post tip