Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio Benito Villamarin i Sevilla där Real Betis tar emot Levante. Marknaden har lagt sig alldeles för låg på hemmalaget, efter bragden borta mot Real Madrid, där Antonio Sanabria gjorde segermålet på övertid. Dock så ställs Real Betis mot ett lag där Real Betis ska föra bollen och i stället för att försvara sig ska de anfalla, vilket kommer att ställa till det med bekymmer mot obesegrade Levante. När det erbjuds över dubbla pengarna på att Levante åtminstone ska ta en poäng med sig hem finns det all anledning till att kika närmare på ett spel.

Visst ska Real Betis ha all beröm för sin senaste insats mot Real Madrid. Att bara klara sig från att släppa in något mål på Bernabeu är mirakulöst nog. Att dessutom göra ett segermål på övertid är det bästa som har hänt dem. Då Real Betis nu ska ladda om väntar en tuff uppgift, när de ska möta ett mycket defensivare lag som är kontringsstarka. I mitt tycke reflekterar vinnaroddset på Real Betis för mycket matchen i Madrid, där det inte läggs någon vikt på motståndarna.

Det är inte bara Real Betis som har skrällt. Vem hade trott att Levante skulle spela de fem första ligamatcherna utan förlust? Med två vinster och tre oavgjorda matcher befinner de sig på en åttonde plats i tabellen. Det som har imponerat mest är givetvis försvaret, som endast har släppt in fyra mål totalt. Då har ändå Levante mött Real Madrid borta, Valencia hemma och senast Real Sociedad hemma, där det blev en mycket imponerande 3-0 seger. Levante är på gång och har all potential till att både försvara till sig en poäng samt att vinna till sig tre poäng.

Det senaste mötet vanns av Real Betis med 1-0 efter ett mål av Ruben Castro i 81:a minuten. Han är inte med i denna match, som kommer att bli betydligt tuffare att vinna för Real Betis. Då lägen är jämnade än vad marknaden föreslår finner jag ett värde i att spela på X2 i matchen och lägger ett spel till 2.05 i odds hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip