Det är näst sista omgången av den spanska La Liga där söndagens hetaste match spelas i huvudstaden då Real Madrid tar emot Sevilla. Det är en kamp om första platsen och en kamp om en direktbiljett till Champions League. Med detta som utgångspunkt verkar marknaden ha bestämt sig för att Sevilla ska tokanfall för att ta med sig tre viktiga poäng borta mot Real Madrid, som endast har en hemmaförlust denna säsong (mot Barca). Att linan brukar ligga på över/under 3.5 mål när Real är i farten är inga konstigheter, men att den befinner sig på över/under 4.5 mål, när tabell fyran kommer på besök, är en överdrift. Därmed dyker jag in och kikar närmare på ett spel.

Både Barca (etta i tabellen pga målskillnaden) och Real Madrid har 84 poäng i ligan just nu, men Real Madrid har en match mindre spelad. Alla matcher som kvarstår är lika viktiga som en Champions League finalmatch. Då gäller det framförallt att spela taktiskt som Zidane har spelat i viktiga matcher. Detta ska inte förväxlas med krossmatcher där Real Madrid har mött lättare motstånd och roterat i sin startelva. Tre viktiga startspelare saknas i Carvajal, Pepe och Bale samt att Varane inte tränade i fredags pga skadekänningar, så truppen är inte helt hundra, även om det givetvis finns mycket bra ersättare till samtliga ovannämnda herrar. I vilket fall har jag svårt att se varför Real Madrid i nuläget, med tre viktiga matcher kvar i ligan och en Champions League final runt hörnet, skulle gå för en alltför offensivt spel - utan är mer övertygad om att Real Madrid vill hellre kontrollera matchen, göra 1-0 och sedan 2-0 och därefter låsa matchen. Det ska mycket till att det blir en målexplosion, hur jag än vrider och vänder på detta möte.

Sevilla satsar på att ta en tredjeplats i La Liga och därmed en direktbiljett till Champions League, men chanserna är minimala, då Atletico Madrid har fem poäng mer, med två matcher kvar att spela för båda lagen. Under sig i tabellen har Sevilla ett Villarreal som har sex poäng upp och en bättre målskillnad. Skulle Sevilla alltså förlora mot Real Madrid och näst jumbon Osasuna (på hemmaplan) så skulle de därmed tappa Champions League kvalbiljetten. Men därmed inte sagt att de storsatsar på anfallet och måste ta tre poäng direkt borta mot Real Madrid - utan, även här, gäller det att kontrollera matchen, inte tappa in något skitmål tidigt, stå rätt i positionerna och försvara sig väl mot ett lag som alltid gör mål. Till matchen kommer inte Pablo Sarabia, som har dragit på sig för många gula kort. Dessutom är också ytterbacken Mariano skadad. I övrigt är det en full trupp som Jorge Sampaoli har till sitt förfogande.

Inbördes matcherna har varit målrika, men inte så pass att linan ska ligga på 4.5 mål. Senast de möttes vann Sevilla hemmamatchen med 2-1, efter ett sent mål av Jovetic och ett självmål av Ramos dessförinnan. Det jag vill ta med mig från den matchen är första halvleken, som slutade mållöst, då båda lagen avvaktade och satsade på ett säkert spel, utan att många chansningar togs. Jag är övertygad om att det blir fallet även här, med tanke på båda lagens situation och placering i ligan.

Då linan ligger ett steg för högt upp finner jag ett stort värde i att lägga ett spel på under 4.5 mål i matchen till oddset 1.80 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip