Måndagens första match i den spanska La Liga spelas på Estadio Anoeta där Real Sociedad tar emot Espanyol. Även om Real Sociedad har varit ojämna i ligan så har de på sistone hittat en bra form igen. Härnäst ställs de mot det nästsämsta bortalaget i Spanien, som inte bara har otroligt svårt att ta poäng på resande fot utan att överhuvudtaget ens göra mål. Marknaden har öppnat upp alldeles för högt på Real Sociedad och då finns det genast ett värde att kika närmare på ett spel.

Efter en fantastisk ligaöppning vände trenden när Real Sociedad fick Real Madrid på besök. Sedan blev det några förluster men nu är de tillbaka igen. I den senaste ligamatchen slog de Alaves borta med 2-0 och i veckan åkte de till Skoplje och vann med hela 6-0 mot Vardar i Europa League. Formen är återigen på topp och då kan de utmana vilket lag som helst på hemmaplan. På de fem senaste möten mot Espanyol har Real Sociedad vunnit tre, spelat en oavgjort och en förlust, vilket ger dem statistiken att de vinner tre av fem möten - något jag är helt enig om.

På de tre senaste bortamatcherna har Espanyol inte lyckats med att göra något mål framåt. Förvisso har de då mött lag som Barcelona, Real Madrid och Villarreal borta. Men även i den senaste matchen hemma mot Levante lyckades de inte heller hitta nätet och matchen slutade mållöst. På de fem ovannämnda inbördes matcherna har Espanyol släppt in mål mot Real Sociedad. Det är något som definitivt kommer att ske även i detta möte. Med tanke på att Espanyol är uddlösa framål blir det svårt att ta någon poäng alls i mötet.

Detta är ett möte som Real Sociedad ska klara av att vinna enkelt, med tanke på den målformen de återigen har hittat samt att de ställs mot ett bortasvagt lag. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på en rak etta i matchen till 1,87 i odds hos Bethard .

Real Sociedad: Rulli - Odriozola, Elustondo, Llorente, Rodrigues - Prieto, Illarramendi, Zubeldia - Juanmi, San Jose, Oyarzabal

Espanyol: P. Lopez - Navarro, Hermoso, D. Lopez, Martin - Fuego, Darer - Baptistao, Jurado, Piatti - Moreno

This is the stats tab
This is the post tip