Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Anoeta där Real Sociedad tar emot ligamästarna Real Madrid. På förhand ser det ut som ett tufft möte för Real Madrid, med skador och avstängningar, mot ett lag i toppform. Fortfarande, dock, har Real Madrid en bättre spelare på varje position i startelvan, så det finns ingen anledning till någon större panik. Dessutom måste Real Madrid börja prestera nu och vi vet alla vad de är kapabla till när det gäller.

Världens bästa fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo, avtjänar sin femte och sista avstängning och missar därmed denna match. Det gör även Marcelo, också på grund av avstängning. Anfallaren Karim Benzema är skadad, liksom mittfältaren Mateo Kovacic, som tvingades utgå i Champions League matchen i veckan. I mitt tycke, dock, finns det tre fullgoda ersättare för dessa fyra. För Ronaldos del finns det också en okej ersättare i Marco Asensio, som fortfarande håller en klass högre än alla Real Sociedads mittfältare/anfallare. Så detta ska Real Madrid klara av minst två gånger på tre försök, även om de möter formstarka Real Sociedad.

Eusebio Sacristan har fått en kanonstart med sitt Real Sociedad. Efter tre spelade ligamatcher har Real Sociedad full pott. Med all respekt, har Real Sociedad dock fått möta Celta Vigo i öppningsmatchen borta, där de vann med 3-2 (efter en straff i slutminuterna). Sedan vann Real Sociedad komfortabelt mot formsvaga Villarreal hemma, där det blev 3-0. Och senast blev det 4-2 borta mot Deportivo, efter att Deportivo faktiskt vände ett 0-2 underläge men torskade ändå med 4-2 till slut då. För Real Sociedads del har det blivit många mål i slutminuterna, något som enkelt kan ske mot sämre motståndare, men detta är inget som ska tas för givet mot Ramos och kompani. På tal om försvaret så saknar Real Sociedad två mittbackar i Inigo Martinez och Raul Rodríguez Navas, samt högerbacken Carlos Martinez och yttermittfältaren Mikel Oyarzabal.

Då Real Sociedad har en bedrövlig statistik mot Real Madrid, med fem raka förluster i rad, blir detta en tuff uppgift oavsett, även om formen för tillfället är god. Dock möter de mästarna härnäst, som har en bred trupp nog för att vinna detta möte ändå. I mitt tycke är det ett alldeles för högt odds på en rak Real Madrid seger, som kommer att pressas ner till matchstart, så jag finner ett värde och lägger ett spel på 1.71 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip