Landslagsuppehållet är äntligen över och vi har en fantastisk fotbollshelg framför oss. Allsvensk premiäer, Merseyside derby och Napoli-Juventus imorgon kväll för att nämna ett par höjdpunkter.
Mitt speltips för dagen blir (Roma att vinna och hålla nollan) till 1,94 hos Unibet .

Senaste mötet:
Empoli - Roma 0-0

Tabell:
2 Roma 29 21 2 6 64:26 +38 65p
17 Empoli 29 5 7 17 17:46 -29 22p

Roma hemma:
13-0-1 40:11

Empoli borta:
1-4-9 6:23

Form:
Roma - V,V,V,F,F
Empoli - F,F,F,F,F

Senaste match:
Roma - Sassuolo 3-1
Empoli - Napoli 2-3

Positiva vindar blåser i Rom. Sevillas succésportchef Monchi har sagt att han lämnar klubben i sommar, och mycket pekar på att nästa destination blir den eviga staden och Roma. Romas ultras ser även ut att ha bojkottat sin sista match på Olympiastadion - barriärerna ska tas bort och det kommer resultera i att fansen äntligen återvänder.

Ligatvåan Roma är seriens näst bästa hemmalag och ska naturligtvis vara stora favoriter mot ett väldigt begränsat Empoli som knappast imponerar. I och med att Napoli möter Juventus imorgon så finns det en möjlighet för Giallorossi att utöka avståndet till ligatrean Napoli eller ta upp jakten på Juventus beroende på hur det går.

Laguppställningar (La Gazzetta dello Sport)

AS Roma 3-4-2-1

Dzeko
Salah Perotti
Rui Nainggolan Paredes Peres
Jesus Manolas Rüdiger
Szczesny

Skadad: De Rossi (KEY), Florenzi
Avstängd: Strootman

Empoli 4-3-1-2

Thiam Pucciarel
El Kaddouri
Croce Mauri Krunic
Pasqual Barba Bellusci Laurini
Skorupski

Avstängd: Dioussé, Costa

Empoli har 6 raka föluster och är det laget i Serie A som gjort minst mål framåt av alla lag, endast 6 mål har kommit på bortaplan. Nu ställs man mot ett Roma på Olimpico som har visat fin form och som haft en mycket solid defensiv säsongen igenom. Det är bara Juventus som släppt in färre mål än Roma.

Empolis 5 senaste bortamatcher:

Chievo - Empoli 4-0
Juventus - Empoli 2-0
Inter - Empoli 2-0
Crotone - Empoli 4-1
Sampdoria - Empoli 0-0

På förhand så känns Empolis uppgift ikväll mer eller mindre omöjlig. Med tanke på deras begränsade offensiv så tror jag dom kommer att få tufft att näta på Szczesny. Senast lagen möttes gjorde Skorupski en fantastisk insats och det lär krävas något liknande ikväll. Skön kuriosa är att Skorupski ägs av Roma och att han spelar tillsammans med Szczesny i polska landslaget.

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip