Vi bjuds på en italiensk toppmatch ikväll. Tabelltvåan Roma gästas av tabelltrean Milan på Stadio Olimpico.
Jag spelar Under 3,25 mål till oddset 1,87 hos Pinnacle Sports. Finns snarlikt odds på bet365 . Jag kommer även att spela Roma -0,75 till 1,88, även de hos Pinnacle Sports.

Under 3,25 mål innebär halv vinst om det blir tre mål i matchen.
Roma -0,75 innebär halv vinst vid uddamålsseger.

Fjolårets möten:
Milan-Roma 1-3
Roma-Milan 1-1

Tabell:
2 Roma 15 10 2 3 35:16 +19 32p
3 AC Milan 15 10 2 3 27:19 +8 32p

Form:
Roma - O,V,V,V,F
Milan - V,V,O,V,V

Senaste Match:
Astra-Roma 0-0 (Europa League)
Milan-Crotone 2-1

Otroligt viktig match ikväll för två formstarka lag. För att haka på Juventus i titelracet så krävs en seger ikväll. Samtidigt har båda lagen chansen att koppla ett grepp om andraplatsen så en förlust skulle vara förödande för både Roma och Milan.

Roma kommer från en viktig derbyseger mot Lazio förra helgen som slutade 0-2. Segrar i Rom-derbyn brukar oftast ge effekt då den betyder så oerhört mycket eftersom det är mer än "bara" en match. Roma har spelat åtta matcher på Olimpico i Serie A och vunnit alla.

Milan vann senast mot Crotone med 2-1 utan att imponera. Formen är god hos gästerna - vunnit fyra av de fem senaste. Men det ska dock tilläggas att vinsterna har kommit mot Crotone, Empoli, Palermo och Pescara, topp fyra om vi räknar neråt i tabellen. Inga toppmotståndare med andra ord.

Line ups (La Gazzetta dello Sport):

AS Roma 4-2-3-1

Dzeko
Perotti Nainggolan El Shaarawy
Strootman De Rossi
Emerson Fazio Manolas Rüdiger
Szczesny

Skador: Paredes, Salah (KEY), Florenzi

AC Milan 4-3-3

Niang Lapadula Suso
Sosa Locatelli Pasalic
De Sciglio Romagnoli Paletta Abate
Donnarumma

Skador: Bacca (KEY), Bonaventura (KEY), Calabria, Montolivo (KEY)
Avstängd: Kucka

Varför underspel?

Överspelet är klar favorit på marknaden, förmodligen grundat mycket på statistik då både Roma och Milan varit inblandade i flera målrika matcher. Men det är historia nu.

Roma har fått igång sin defensiv bättre och bättre. Rudiger är tillbaka i matchform och Emerson gjorde nog sin bästa match i Romatröjan mot Lazio. Mittbacksparet Manolas-Fazio ser även stabilt ut, inte minst greken.
Ikväll så finns det även flera offensiva spelare som saknas. Supersnabbe Salah saknas i Roma.
Milan saknar lagets bäste målskytt, Carlos Bacca, som naturligtvis är väldigt viktigt för Milans målproduktion. Baccas ersättare Lapadula har gjort det bra men det råder inga tvivel om att Colombianen har mer klass i sitt spel. Två poängspelare saknas även på mittfältet, Kucka och Bonaventura. Milan borde vara nöjda med ett kryss ikväll? I vilket fall som helst så anser jag att det inte finns några garantier för mycket mål.

Att Roma är stora favoriter ikväll tycker jag är helt korrekt. Roma är sylvassa hemma på Olimpico samtidigt som Milan saknar flera nyckelspelare. Milans sargade mittfält bör får det kämpigt ikväll. Milan har förvisso positiv form, men de senaste segrarna har varit uddamålssegrar mot mindre kvalitativt motstånd.

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip