Solens derby 20:45 lördag kväll, Roma gästas av Napoli.
1X spelas till 1,66 hos bet365 .

Fjolårets möten:
Roma - Napoli 1-2
Napoli - Roma 1-3

Tabell:
1 Napoli 7 7 0 0 25:5 +20 21p
5 Roma 6 5 0 1 14:4 +10 15p

Roma hemma:
2-0-1 7:4

Senaste match:
Milan - Roma 0-2

Napoli borta:
4-0-0 13:4

Senaste match:
SPAL - Napoli 2-3

Derby del Sole! En av höjdpunkterna i Serie A. Roma och Napoli väntas likt de senaste åren vara de främsta utmanarna till Juventus vilket ger den här matchen en extra krydda.
Hemmalaget Roma har inlett säsongen riktigt starkt. 5 vinster på de inledande 6 omgångarna i Serie A, enda plumpen är hemmamatchen mot Inter som Roma förlorade trots att man var det bättre laget stora delar av matchen. Dessutom lyckades Roma knipa en poäng av Atletico Madrid och ta sin första bortaseger i Champions League mot Qarabag sedan 2010. Så att den nye tränaren Di Francesco har fått en flygande start råder det inge tvivel om.

Napoli leder Serie A med full pott efter 7 matcher och det är svårt att inte fascineras av deras fina sätt att spela fotboll. Jag tänker absolut inte ta ifrån Napolis fina start på säsongen men värt att nämna är att Napoli haft ett betydligt tacksammare spelschema än Roma inledningsvis.

Förväntade laguppställningar:

AS Roma 4-3-3

Perotti Dzeko Florenzi
Pellegrini De Rossi Nainggolan
Kolarov Jesus Manolas Peres
Alisson

Skadad: Defrel, Emerson
Tveksam: El Shaarawy, Schick, Strootman

Napoli 4-3-3

Insigne Mertens Callejon
Hamsik Jorginho Allan
Ghoulam Koulibaly Albiol Hysaj
Reina

Skadad: Milik

Napoli är ganska klara favoriter på lördag vilket gör att jag tycker att det finns värde att tälja hos hemmalaget. I min bok är det här en helt öppen fight. Stirrar vi blint på tabellen så är det lätt att säga att Napoli "borde" vara favoriter. Men som jag nämnde tidigare så har Napoli haft ett tacksammare schema och Roma har dessutom en match mindre spelad tillsammans med Sampdoria.
En tänkbar anledning varför Napoli just nu står som relativt stora favoriter mot Roma på Olimpico skulle kunna vara Romas skadelista.
Strootman, Defrel och El Shaarawy har varit startspelare inledningsvis på säsongen. Men Pellegrini är en spelare som gjort det bra om inte bättre på Strootman position, Defrels prestationer har varit under all kritik och Florenzi är en fullt duglig ersättare till El Shaarawy.

Nä, hemma på Olimpico så borde Roma har bra chans att ta poäng. Matchen kan sluta hur som helst därför landar jag i (1X) till 1,66.
Napoli borde inte vara allt för missnöjda med ett kryss heller.

1-1/2-2?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip