Vi kör vidare medan järnet är varmt, eller vad man säger. Kommer att spela Casper Ruud till 1,53 mot Akira Santillian. Jag håller med om att man kan ha olika ingångar till den här matchen. Casper fick uppenbart bensinstopp i Rio och kan få problem att återhämta sig, men å andra sidan har Casper har bara en timmes flyg till Sao Paolo medan Santillian, som gick till kvartsfinal i Delray Beach, har minst 8,5 timmars flyg.

Santillian är inte mycket av en grusspelare heller. Han har en jävla ovilja att släppa baslinjen, både på gott och ont. Om han klarar av att spela i högt tempo så är det väl fint, men han får jävla trassel i försvarsspelet.

Nu går han dessutom från hardcourt till grus. Hans första grusmatch på ett halvår. Lägg till att Santillian dessutom är från Australien och inte spelat mycket grus som junior. Då förstår man att Casper Ruud, rent spelstyrkemässigt, är klart bättre på det här underlaget.

Jag tycker att vi kan konstatera att Ruud utan tvekan spelade på en nivå runt 50-60 förra veckan och även om han inte kan upprätthålla den höga nivån i Sao Paolo så vinner han den här matchen bara han når 50% av förra veckans nivå.

Så, jag kan säga så här, om Casper Ruud inte är alltför sliten kommer han vinna matchen utan större problem. Men eftersom ingen av dem har några vidare förberedelser inför det här mötet så känns det fair att gå efter spelstryka och då vinner norrbaggen garanterat fler än 2 av 3.

1,53 får ses som OK hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip