Tidig avspark på onsdag i italienska cupen. Sassuolo gästas av Bari på Mapei Stadium 15:00 och jag spelar (Sassuolo under 1,5 mål) hos Unibet .

Sassuolo form:
F,F,F,V,F

Senaste match:
Sassuolo - Hellas Verona 0-2

Bari form:
V,O,V,V,V

Senaste match:
Bari - Foggia 1-0

Sassuolo tappade nyckelspelarna Gregoire Defrel, Lorenzo Pellegrini och tränaren Eusebio Di Francesco till Roma i somras, och det har fått stora konsekvenser. Cristian Bucchi har inte alls fått ordning på laget och efter att laget förlorade i helgen hemma mot bottenkonkurrenterna Hellas Verona med 0-2 fick ledningen nog. Bucchi har nu blivit sparkad och den tidigare Sampdoria och Palermo coachen Giuseppe Iachini har istället kommit in på tränarbänken.

Gästerna leds av VM-hjälten från 2006 Fabio Grosso, och bortalaget är rejält formtoppat och leder den italienska andra ligan Serie B. Senast vann Bari hemma mot Foggia med 1-0 efter att Foggia-sonen Cristian Galano gjort 1-0 på tilläggstid. I de fem senaste matcherna är laget obesegrade med fyra vinster och en oavgjord. Det enda orosmomentet är bortaspelet - hemma på San Nicola framför sin stora hemmapublik är laget otroligt trygga, på resande fot har laget haft det tuffare men i de två senaste bortamatcherna har Bari ändå tagit fyra poäng, vilket måste ses som ett steg i rätt riktning.

Förväntade laguppställningar:

Sassuolo (4-3-3): Pegolo; Lirola, Cannavaro, Goldaniga, Rogerio; Biondini, Sensi, Cassata; Politano, Scamacca, Ragusa.

Bari (4-3-3): De Lucia; Sabelli, Diakité, Capradossi, D’Elia; Busellato, Salzano, Iocolano; Nenè, Brienza, Floro Flores.

När ett lag från Serie A möter ett bortalag från Serie B är ett favoritskap naturligtvis befogat. Men det är knappast någon lätt uppgift när ett formtoppat Bari med sprängfyllt självförtroende kommer på besök. Jag tycker favoritskapet på hemmalaget är något för stort och jag har även sneglat lite på X2 till priser runt 2,10. Jag väljer dock (under 1,5 mål på Sassuolo) dels för att "Sassarna" har haft det förtvivlat svårt att göra mål, och nu väntas även anfallsstjärnorna Berardi och Matri vila. Rotation väntas även på flera positioner i bortalaget.

Sassuolos 7 hemmamatcher i Serie A:
Sassuolo - Hellas 0-2
Sassuolo - Milan 0-2
Sassuolo - Udinese 0-1
Sassuolo - Chievo 0-0
Sassuolo - Bologna 0-1
Sassuolo - Juvnetus 1-3
Sassuolo - Genoa 0-0

Alltså ETT mål framåt på samtliga Serie A-matcher på Mapei, det är helt sjukt och naturligtvis under all kritik! Bari borde ha goda möjligheter att stå emot Sassuolo med ett för tillfället obefintligt självförtroende. De grönvita har lyckats smälla in två bollar i en och samma match endast en gång i Serie A under hösten, och det var i 2-1 segern mot sanslöst usla Benevento efter ett segermål i den 94e minuten.

Både Sassuolo och Bari väntas som sagt rotera vilket gör matchen ganska svårläst, men oavsett lineups har jag svårt att se Sassuolo ösa in mål. Under 1,5 mål på Sassuolo till 1,92 känns väldigt intressant!

Tippar 1-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip