Efter en tids frånvaro från rekandet är jag nu tillbaka. Sassuolo-Empoli är kanske inte den matchen som lockar mest under söndagen. Men jag har en speltanke i matchen som känns ruggigt bra!

Sassuolo över 1,5 mål till 2,04 spelas hos Unibet .

Fjolårets möten:
Sassuolo-Empoli 3-2
Empoli-Sassuolo 1-0

Tabell:
16 Sassuolo 14 4 2 8 17:26 -9 14p
17 Empoli 14 2 4 8 7:21 -14 10p

Form:
Sassuolo - O,F,F,F,O
Empoli - F,F,F,V,O

Senaste match:
Napoli-Sassuolo 1-1
Empoli-Cesena 1-2 E (Coppa Italia)

Sett till tabellen så har både Sassuolo och Empoli varit en besvikelse i Serie A såhär långt. Men Sassuolos tabellplacering är något missvisande i min mening.

Det här första gången någonsin Sassuolo kombinerar ligaspel med europaspel. Kvaliteterna i laget finns definitivt där för att göra en ny bra säsong, likt fjolåret då man kvalificerade sig för Europa League. Men bredden på truppen har visat sig vara alldeles för tunn för att kombinera Serie A med europaspel vilket har gjort att resultaten inte gått Sassarnas väg.
Det ska dock nämnas att Sassuolo skulle haft en till seger på kontot i Serie A om man inte använt sig av en otillgänglig spelare i matchen mot Pescara.

Trots att Sassuolo inte vunnit på nio matcher så har laget gjort minst ett mål framåt i åtta av dessa matcher. Hemma mot Empoli bör chanserna vara riktigt bra att ta en efterlängtad seger och förhoppningsvis göra minst två mål. Empoli förlorade senast hemma mot Serie B-klubben Cesena i Coppa Italia. I de två senaste Serie A-matcherna har Empoli släppt in 8 bollar.

Line ups (La Gazetta dello Sport):

Sassuolo 4-3-3

Defrel Matri Ricci
Missiroli Magnanelii Pellegrini
Peluso Acerbi Cannavaro Gazzola
Consigli

Empoli 4-3-1-2

Maccarone Marilungo
Saponara
Croce Diousse Krunic
Pasqual Costa Bellusci Zambelli
Skorupski

Skador/avstängningar finns på www.skadekollen.com

Förra året knep Sassuolo en plats till Europa League men nu har laget gått tungt i Serie A, såpass tungt att man är nära nedflyttningsstrecket. Nu är det dags att vända den negativa trenden mot ett Empoli som inte alls imponerat. Empoli spelade Coppa Italia 90 minuter + förläning så sent som i tisdag. Samtidigt har Sassuolo fått en längre vila och bör vara rejält intresserade av tre poäng.

Raka ettan står i runt 1,85. Jag tycker över 1,5 mål på hemmalaget till 2,04 känns betydligt bättre då Sassuolo spelar en offensiv fotboll och inte alls haft problem att göra mål trots den usla formen.

Tippar 3-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip