Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla tar emot ligamästarna Barcelona. Med tanke på Sevillas hemmastatistik denna säsong och med tanke på att Barcelona har tappat fokus på sistone finner jag att Barcelona ska vinna vartannat möte rent statistikmässigt. Därmed finns det 35 punkters värde i att spela på att Sevilla ska ta poäng.

Efter fem spelade hemmamatcher i ligan har Sevilla vunnit samtliga. Segrarna har kommit mot Espanyol, Las Palmas, Real Betis, Alaves och Atletico Madrid. Just på hemmaplan är Sevilla urstarka och det går att argumentera huruvida de är Spaniens starkaste hemmalag. Nu är dessutom Sevilla i en toppform så i mötet mot dagens Barcelona ska de på allvar kunna utmana om poäng.

Vi är bortskämda med att se Barcelona krossa alla motståndare med stora siffror. Så fort detta inte sker snackas det om formsvackor. I nästan samtliga fall är det onödigt snack, med tanke på att de studsar tillbaka rätt så omedelbart, men i nuläget väljer jag att ändå varna om att formkurvan är på väg neråt. Efter att ha sett dem spela extremt fantasilöst i 1-0 vinsten mot jumbon Granada (med all respekt, alla lag slår Granada i dag), för att sedan tappa all fokus i Champions League förlusten med 3-1 mot Man City finner sig Barcelona lite ur form. Laget kommer att få kämpa hårt för att kunna vinna detta möte. Det kommer att kräva extra insatser från alla positioner. När Alba, Pique och Inresta är skadade (även om det finns okej ersättare) så saknas det spetskompetens. Det slarvas betydligt mer i försvarsspelet samt att det är inte lika kreativt framåt.

Mot Barcelona har Sevilla de senaste två hemmamatcherna spelat 0-2 och 2-1.

Då Sevilla finner sig i toppform samt att Barcelona har en liten formsvacka uppstår det ett oddsvärde på att Sevilla fortfarande ska spela utan förlust på hemmaplan till 2.35 i odds - spelet läggs hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip