Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Ramon Sanchez Pizjuan där Sevilla tar emot Barcelona. Det är två spanska giganter som möts, ligasexan mot ligaettan, i ett hett möte där Barcelona är alldeles för stora favoriter oddsmässigt. Marknaden har reagerat väldigt konstigt, där Barcelona öppnade upp på cirka 1.70 och har sedan gått upp till 1.85 och nu är marknaden återigen på väg ner. Då det är många frågetecken kring en hel del Barca spelare, samt att Sevilla är alltid svåra att slå, finner jag sannolikheten inte större än att Barcelona i bästa fall vinner vartannat möte.

Det härliga med Sevilla är att de fortfarande är oförutsägbara när de möter enklare motstånd men alltid blixtrar till när de möter svårare motstånd. De förlorar hemma med 0-2 mot Valencia och sedan åker de till Manchester och slår ut United ur Champions League. Därefter åker de till Leganes och förlorar med 1-2. Härnäst får de spela hemma igen, utan Pablo Sarabia som är avstängd, men i övrigt full trupp när det gäller ordinarie spelare. Vincenzo Montella har visat sig vara rätt man för att skapa en trygghet i laget så detta blir en oerhört tuff uppgift för Barcelona, i synnerhet när spelare är skadade.

Barcelonas skadelista består av mittfältsmotorn Sergio Busquets och en massa ersättare. Men det är alldeles för många ordinarie spelare som är tveksamma. Förmodligen kommer de inte alla till start heller men även om de gör det så är inte formen den bästa direkt. Jag pratar om spelare som mittbacken Gerard Pique, målvakten Marc-Andre ter Stegen och fixstjärnan Lionel Messi - som missade båda Argentinas matcher under landslagsuppehållet. Alla de ska testas sent på lördag för att se huruvida de kan medverka. För övrigt är Barcelona i topp form, leder ligan med elva poäng och har faktiskt råd att tappa poäng i toppstriden. Dessutom tänker nog Ernesto Valverde långsiktigt också med alla dessa skador och att Champions League mötet mot Roma äger rum den 4 april.

Även om Barcelona har vunnit de fem senaste inbördes möten mot Sevilla kommer detta möte att bli riktigt tufft med tanke på att Sevilla ändå spelar bra för tillfället och att Barcelona har några viktiga avbräck. Därmed finner jag ett värde i allt över dubbla pengar på att Sevilla ska ta en poäng eller tre i mötet och lägger ett spel på 1X i matchen till 2.28 i odds hos Scandibet .
---
Preliminär startelva Sevilla: Sergio Rico, Miguel Layun, Simon Kjaer, Clement Lenglet, Sergio Escudero, Steven Nzonzi, Ever Banega, Joaquin Correa, Franco Vazquez, Nolito & Wissam Ben Yedder.

Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Samuel Umtiti, Gerard Pique, Sergi Roberto, Andres Iniesta, Ivan Rakitic, Andre Gomes, Philippe Coutinho, Luis Suarez & Ousmane Dembele.
---

This is the stats tab
This is the post tip