Finalen i den spanska cupen spelas i huvudstaden Madrid på Wanda Metropolitano mellan Sevilla och Barcelona. Båda lagen har varit starka på vägen till finalen så det är välförtjänt på alla sätt och vis. Då finalen spelas på neutral plan är det ingen av lagen som egentligen har någon fördel av arenan eller fansen, då det är uppdelat likadant. Även om det finns gott om potential i båda lag när det kommer till målgörare så ser jag faktiskt inte detta möte som något målkalas. På bortaplan har det inte direkt spottats in mål av båda lagen och därmed finner jag det intressant att kika närmare på ett spel där båda lag inte gör mål i matchen.

Sevilla är ett starkt cuplag. Dock är formen allt annat är stark på sistone. På de fyra senaste matcherna har de endast gjort två mål. Båda dessa mål kom i 2-2 ligamatchen hemma mot Villarreal. Sevilla har alltså haft problem att göra mål i de tre senaste bortamatcher. Då har de mött Celta Vigo (0-4) i ligan och sedan Bayern Munchen (0-0) i Champions League och senast blev det mållöst borta mot Deportivo La Coruna. När de nu ställs mot Barcelona så är det inte mycket som talar för att det blir lättare att göra mål på Ernesto Valverde grymma försvarsspel.

Trots att Barcelona har släppt in en del mål på sistone är det fortfarande ingen fara på taket. Det är massvis av spelare som vilades senast i 2-2 matchen borta mot Celta Vigo. Alla defensiva kuggar är nu tillbaka, utvilade och redo att ge järnet för att hålla tätt bakåt. Barcelona är det laget som har släppt in minst antal mål på bortaplan i La Liga, närmare bestämt elva mål på sjutton matcher. Det är stabilt.

Borde inte Barcelona klara av att göra mål på Sevilla då? Självklart. Barcelona gör ju mål på allt och alla. Men samtidigt har vi Roma matchen där de misslyckades, samt att Sevilla har förstärkt sin defensiv och klarat av att inte släppa in något mål mot Bayern Munchen och Deportivo La Coruna borta, så det blir inte helt lätt för Messi och kompani att näta.

De fem senaste inbördes möten har slutat på följande sätt:

Fotboll LaLiga: 31/3, 2018
Sevilla 2 - 2 Barcelona

Fotboll LaLiga: 4/11, 2017
Barcelona 2 - 1 Sevilla

Fotboll LaLiga: 5/4, 2017
Barcelona 3 - 0 Sevilla

Fotboll LaLiga: 6/11, 2016
Sevilla 1 - 2 Barcelona

Fotboll Supercupen: 17/8, 2016
Barcelona 3 - 0 Sevilla

Med tanke på hur båda lagen har spelat på sistone har jag svårt att se båda lag spotta in mål från varsitt håll. När marknaden ligger långt över dubbla pengar finner jag ett enormt värde på att båda lag inte gör mål i matchen och lägger ett spel på detta till 2.29 i odds hos Betsafe .
---
Preliminär startelva Sevilla: David Soria, Sergio Escudero, Clement Lenglet, Gabriel Mercado, Jesus Navas, Steven Nzonzi, Ever Banega, Nolito, Franco Vazquez, Pablo Sarabia & Luis Muriel.

Preliminär startelva Barcelona: Jasper Cillessen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Philippe Coutinho, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Luis Suarez & Lionel Messi.
---

This is the stats tab
This is the post tip