En repris av den första omgången av Spanska La Liga från i fjol, där Sevilla på Ramon Sanchez Pizjuan återigen börjar med att möta Espanyol hemma. Det mötet var magiskt och slutade med hela tio mål, där Sevilla vann, efter att ha legat under två gånger i matchen, med 6-4. Även returmötet i Barcelona slutade med många mål, så det finns all anledning till att räkna med att vi återigen får se ett målkalas.

Förra säsongen slutade Sevilla fyra medan Espanyol krigade till sig en åttonde plats. I Sevilla blev det tio mål när lagen möttes och i Barcelona vann Espanyol med 3-1. Under försäsongen har dock lagen spelat lite olika, vilket gör att jag finner mest värde i linan över/under 2.5 mål i matchen.

Sevilla har haft en bra försäsong, där de har lyckats göra massvis av mål och lockat till sig bra offensiva spelare under transferfönstret - som direkt har gått in och presterat. I de tre senaste matcherna har Sevilla varit starka offensivt och lyckats med att göra två mål i samtliga matcher:

CL-kval: 16/8, 2017
Basakseh 1-2 Sevilla
Vänskapsmatch: 10/8, 2017
Sevilla 2-1 Roma
Vänskapsmatch: 6/8, 2017
Everton 2-2 Sevilla

Då Sevilla har kommit igång med målgörandet mot lag som Everton, Roma och även dessförinnan Arsenal (2-1 vinst för Sevilla) så räknar jag med minst två mål även mot Espanyol, som inte alls har haft en lika lyckad försäsong.

Om vi tittar på de tre senaste matcherna som Espanyol har spelat så har de slutat på följande sett:

Vänskapsmatch: 10/8, 2017
Napoli 2-0 Espanyol
Vänskapsmatch: 6/8, 2017
Hamburg 1-1 Espanyol
Vänskapsmatch: 2/8, 2017
Twente 0-0 Espanyol

Förvisso byter de flesta lagen ut i princip hela laget under dessa vänskapsmatcher, men att Espanyol ändå endast har lyckats med att göra ett mål och släppt in tre stycken är lite oroväckande. Dock så har de tidigare haft lätt att göra mål på Sevilla, då Espanyol är kontringsstarka när de på bortaplan möter lag som gillar att äga bollen och har ett högt bolltempo. Därmed passar Sevilla dem väldigt bra så det borde bli mål från båda laget.

I slutändan garderar jag mig dock hellre med ett över 2.5 mål i matchen spel, då det finns ett större värde i och med att Sevilla, på hemmaplan, lätt kan spotta in fler än tre mål själva när de är i den goda formen som de är i för tillfället. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.76 och lägger ett spel på över 2.5 mål i matchen hos Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip