Den sista matchen i lördagens La Liga spelas på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, där Eduardo Berizzos Sevilla tar emot årets skräll i Spanien, nämligen Leganes. Även om Sevilla har många förluster den senaste tiden är de som starkast på hemmaplan. När de nu ställs mot den stora positiva överraskningen Leganes så kan det bli tufft - dock blir det alltid mål för Sevillas del. Med tanke på att Leganes också har gjort mål i sina fyra senaste matcher ser jag en stor sannolikhet att båda lag gör mål.

Dessvärre har Sevilla tappat tätkänningen och befinner sig för närvarande på en åttonde plats, efter nio spelade ligamatcher. Det blev en storförlust senast mot Valencia med 0-4 på bortaplan. Dock studsade de direkt tillbaka i ligacupen och vann med 3-0 borta mot Cartagena, så Sevilla är på gång igen. Värt att notera är att det har blivit många bortamatcher för Sevillas del på sistone, där de är betydligt sämre än på hemmaplan - mest när det kommer till målskyttet. Sevilla har gjort mål framåt i samtliga fyra hemmamatcher i ligan och ska göra det även mot formstarka Leganes.

Med fyra vinster i rad är Leganes i storform. På de sex senaste matcher har de gjort mål framåt i alla utom en match - mot Atletico Madrid hemma, där mötet slutade mållöst. I sina två senaste bortamatcher har de inte bara lyckats göra ett mål utan två mål, både mot Valladolid i ligacupen och mot Malaga. Det är inte bara Claudio Beauvue på topp som nätar utan även andra spelare bakom honom, som fyller på och skapar stora problem för motståndarna i omställningar och kontringar. När väl Sevilla inte är i toppform är detta något som Asier Garitanos herrar kommer fortsätta med - med succé.

Deras enda inbördes möten kommer från förra säsongen där mötet i Sevilla slutade med 1-1 (vilket absolut är ett tänkbart resultat i dag, för övrigt) samt att mötet i Leganes slutade med 2-3.

Att båda lag ska göra minst ett mål var i matchen ser jag som en självklarhet. När marknaden dessutom erbjuder över dubbla pengar finner jag ett stort värde i spelet och lägger ett spel till 2,10 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip