Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan där Jorge Sampaolis Sevilla tar emot Juande Ramos Malaga. Båda lagen har på sistone spelat en ännu offensivare fotboll än vanligt, där de båda har både släppt in en del mål och gjort massa mål framåt. Då inbördesmöten tidigare också har varit målrika så känns det intressant att fördjupa sig i dessa två lag och ett spel på att båda lagen gör mål.

Sevilla har gjort minst ett mål framåt i sina samtliga ligamatcher denna säsong. Även om jag tvivlar på att det är många som behöver övertygas om att Sevilla kommer att göra minst ett mål mot Malaga så poängterar jag att Sevilla har lyckats göra mål på Malaga sedan 2012. Vi vet alla vilken utveckling Sevilla har haft sedan dess och hur pass heta de är i dag, i synnerhet på hemmaplan där de har sex vinster och en 1-2 förlust mot Barcelona.

Inför mötet mot Malaga saknas en offensiv mittfältare i Franco Vazquez (avstängd), men det finns större avbräck bakåt i den avstängde högerbacken Mariano och den skadade vänsterbacken Sergio Escudero.

Hela fyra av deras sex senaste möten har slutat med att båda lag gör mål. Med tanke på hur Malaga har spelat finns det all anledning att det återigen blir fallet i detta möte.

Malaga har verkligen bytt skepnad denna säsong. I mitt tycke kom vändningen efter 1-0 bortaförlusten mot Real Betis den 23 september. Därefter har Malaga gjort mål i åtta av nio matcher. Den enda matchen som Malaga inte lyckades göra mål framåt var borta mot Barcelona, som för övrigt slutade mållöst. Inte fy skam direkt. Mot ett något skadedrabbat Sevilla-försvar, som ändå inte har spelat helt stabilt och tabbat sig en del, ska Malaga kunna fortsätta sin goda trend och återigen göra mål.

Eftersom statistiken visar att det görs en massa mål från båda lagen på sistone och alla främst när de möts inbördes, fyra av sex gånger, så kan jag inte motstå att lägga ett spel på att båda lag gör mål (BLGM) till oddset 1.75 hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip