På tisdagkvällen spelas den andra omgången av Champions League. I grupp E, där alla fyra lag har en poäng var, tar spanska Sevilla emot slovenska Maribor. Självklart ska Sevilla vara en stor favorit i mötet och är också det på marknaden. Dock ska offensiva Maribor fortfarande ha en god möjlighet till att åtminstone återigen göra ett mål framåt i Champions League. Tidigare inbördesmöten har varit målrika och att även detta möte ska bli det är minst en femti-femti chans på.

Sevilla fick den tuffaste möjliga starten i sin grupp när de åkte till Liverpool, som är deras starkaste konkurrent till att vinna gruppen. Dock så spelade Sevilla riktigt bra offensivt och tog med sig en poäng hem efter att ha spelat 2-2. Däremot släppte de in två mål mot Liverpool och nu senast två mål mot Atletico Madrid, vilket visar att Eduardo Berizzo inte riktigt har fått ordning helt på försvarsspelet. Detta är något som kan komma att utnyttjas av Maribor, som själva prioriterar en offensiv fotboll.

Trots att Darko Milanic själv spelade försvar i sina unga dagar har han försökt att kopiera Juventus taktik nästan minutiöst med sin 4-2-3-1 uppställning. Varför inte egentligen? Det har fungerat alldeles utmärkt för hans Maribor. I öppningsmatchen av Champions League tog de emot Spartak Moskva, där de låg under innan Damjan Bohar kunde kvittera fram mot slutet av matchen. Resultatet blev 1-1, där Maribor var det klart bättre laget med fler skott på och utanför mål. Maribor står för en attraktiv fotboll där anfall är det bästa försvar så här ska de kunna utmana Sevilla och åtminstone göra ett mål framåt.

I Europa League möttes de år 2014, då Sevilla var glödheta och vann hela turneringen. Där blev resultatet 2-2 i Maribor och sedan 2-1 i Sevilla. Maribor har bara blivit bättre sedan dess och Sevilla fortsätter att alltid göra mål på hemmaplan. Därmed finner jag ett värde i att båda lag gör mål, igen, och lägger ett spel till hela 2.30 i odds hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip