Tror Sevilla kör över Spartak Moskva ikväll. -1,5 spelas på hemmalaget.

Rätt tuff säsongsinledning för Sevilla, som gått relativt svagt i ligan och som förlorade med 5-1 i Moskva för två veckor sedan. Börjar dock vakna till liv nu känns det som. Rätt bra prestation mot Leganes i helgen som gick.

Nu har de också bra läge att koppla grepp om avancemang till CL-slutspelet. Är alltid starka hemma och motståndet känns rätt passande. Håller inte Spartak Moskva särskilt högt, tycker de hade en enorm flax som fick 1-1 mot Liverpool till exempel.

Tabellen:

1 Liverpool 3 1 2 0 10-3 5
2 Sp Moskva 3 1 2 0 7-3 5
3 Sevilla 3 1 1 1 6-7 4
4 Maribor 3 0 1 2 1-11 1

Ett par avbräck för Sevilla (Carrico och Pareja framför allt), men elvan känns stark ändå:

Rico,
Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero
Banega, Pizarro, N´Zonzi,
Nolito, Yedder, Navas

Personligen håller jag inte de ryska lagen högt. Framför allt på bortaplan brukar de vara rätt svaga i CL-sammanhang. Ta bara kollegorna från samma land, CSKA. De har visserligen vunnit två bortamater i år (svagt motstånd), men tidigare år har de förlorat fem av sex gruppmatcher på bortaplan. Då är ändå CSKA ett snäpp bättre än Spartak i min bok.

För mig har Sevilla hög grundkapacitet. Får de bara ut en rätt hög procnt av den här bör de ha toppchans mot ett begränsat motstånd här. Kryss duger inte, så räknar med ett hemmalag som verkligen går för det här. Får de hål på motståndet relativt tidigt vet vi hur starka de kan vara på hemmaplan.

2-0 eller 3-1?





This is the stats tab
This is the post tip