Det är ett för roligt spel för att låta bli, helt enkelt.
Jag har sett för många matcher mellan Sevilla och Betis de senaste säsongerna för att inte tycka att 5,00 är alldeles för kittlande för att förbise.
I tre av de fem senaste ligamötena mellan båda klubbarna så har det här spelet suttit.
I de andra två har det fallit två mål i den första halvleken, dock år samma håll.
Men ni förstår tankesättet. Eller, ni som brukar se dessa bataljer behöver inte förstå hur just jag tänker, för ni bör väl rimligtvis vara medvetna om hur det brukar att se ut.
INGET utav lagen vill på något sätt visa sig underlägsna det andra gentemot sina supportrar. Jag kan inte minnas någon av de senaste matcherna när ett utav lagen på något sätt gett sig ut på gräsmattan med en defensivt inriktad inställning.
Det har varit så i ligan. Nu är det cupmatch. Och då vill jag ju tro att Sevilla vill komma ur det här så smidigt som möjligt med att par bollars marginal - medan Betis lär gör ALLT för att göra mål. Vi vet alla hur viktigt det är i dessa sammanhang när det vevas på fiendemark.

Sedan har vi en annan aspekt som talar för det här spelet. Eller; talar mer för det nu än vad det hade gjort i höstas, till exempel.
Han heter Ruben Castro. Var länge, länge skadad och är ju faktiskt en av de stora anledningarna till att Real Betis kommer att åka ur ligan den här säsongen (vilket dock gör att man kan satsa på det här till 100 %).
Hur som helst är betydelsen av sitt anfallsess något som knappt går att beskriva med bokstäver här.
Går inte att jämföra Betis med och utan Ruben Castro. Den som på något vis har något annat tillägga lyssnar jag mer än gärna på.

Alltså.
*Det brukar vara full fart när de bataljas här emellan.
*Nu MÅSTE Betis göra mål.
*Sevilla vill ha ett bra utgångsläge inför returen.
*Betis Ruben Castro i hysterisk målform.
*Supportrar från bägge sidor accepterat inga defensiva fasoner mot ärkerivalen.

This is the stats tab
This is the post tip