Över 2,5 mål mellan Sirius & BK Häcken.

Två lag på övre halvan, där Sirius naturligtvis får gälla som en av säsongens positiva utropstecken. Att de är såhär bra med är extra imponerande sett till att laget haft en del skador och även har såt Sarfo till MFF. Häcken är något av en besvikelse - sett till spelarmaterialet borde de ha fler poäng. Framför allt offensiven har svikit det tidigare så målglada laget. Endast 15 gjorda mål är, faktiskt, riktigt svagt. Det här är något laget och Stahre såklart inte är nöjda med. Det positiva är att tabellen är så pass jämn att ett par segrar lätt tar en uppåt i tabellen.

Så jag tror vi har ett avslappnat och välmående Sirius mot ett Häcken som väldigt gärna vill vinna den här fajten. Tror att Sirius spel passar Häcken rätt bra - bortalaget lär få sina chanser att förvalta omställningslägen från gynnsamma positioner. Samtidigt är Sirius vassa, trygga och systematiska nog att kunna såra Häcken.

Tabellen:

1. Malmo FF 15 10 4 1 27:15 34
2. AIK 15 8 4 3 15:9 28
3. Norrkoping 16 8 3 5 24:20 27
4. Sirius 15 7 5 3 24:15 26
5. Ostersunds 15 7 5 3 24:18 26
6. Elfsborg 15 7 4 4 31:21 25
7. Djurgarden 15 7 3 5 27:18 24
8. Hacken 15 6 5 4 15:10 23

Ett par offensiva avbräck i Häcken: Kamara är sakdad och definitivt out. En sjuk Paulinho missade fredagsträningen och är förmodligen out här. Behöver inte vara så negativt - brassen har haft en relativt svag säsong. Irandust, Muhammed, Farnerud m.fl. bildar en offensiv som åtminstone på pappret borde vara vass nog för att göra mål här.

Tänkbar elva BK Häcken:

Abrahamsson; Arkivuo, Lindgren, Ojala, Binaku; Faltsetas, Abubakari; Mohammed, Farnerud, Irandust; Egbuchulam.

Sirius får klara sig utan Ante Eriksson och Alexander Nilsson jämfört med senast. Busch-Thor är dock tillgänglig igen, vilket är ett plus. Senast fick de även in nyförvärven Elias Andersson och Maholli. Framför allt den senare känns som en rätt bra förstärkning som säkert kan trycka in lite mål under hösten. Laget har för övrigt gjort mål i samtliga hemmamatcher utom en hittills. Nyförvärvet Sam Lundholm ej spelklar än. Trupp:

Karl Larson, Oscar Pehrsson, Daniel Jarl, Niklas Busch Thor, Kim Skoglund, Elias Andersson, Oscar Kindlund, Ian Sirelius, Johan Andersson, Jesper Arvidsson, Christer Gustafsson, Diego Montiel, Stefano Vecchia, Philip Haglund, Lukas Jonsson, Joshua Wicks, Moses Ogbu, Shkodran Maholli

Statistikmässigt är det här annars en allt annat än given "övermatch". Häcken har varit målsnåla såväl framåt som bakåt (snittar 1.7 totalt per match!) och Sirius har gått under 2,5 oftare än över såhär långt. Min känsla är dock att det här kan bli en match med en del öppna chanser: ett Sirius som för och ett Häcken som ställer om.

Normalt hade väl kryss varit okej för båda lagen, men sett till tabelläget kan det inte anses vara bra nog för Häcken, som borde ha högre ambitioner än vad de i nuläget landar in på för tabellposition. Är som sagt inte heller superimponerad av Sirius defensiv.

Matchen mellan lagen i våras var en öppen historia (2-2) och jag tror på något liknande här.

This is the stats tab
This is the post tip