Som uppvärmning inför EM-festen i Paris tar jag en reksväng förbi Nya Parken i Norrköping. Där spelas nämligen division 1-fotboll i eftermiddag.

DIV 1 NORRA
5. Vasalunds IF 10 5 4 1 16-7 9 19
14. IK Sleipner 11 1 2 8 13-22 -9 5

Sleipner hemma
5 1 1 3 9-10 -1 4

Formen
O, F, F, F, F

Senaste match
IFK Luleå - Sleipner 1-1

Vasalund borta
5 0 4 1 3-5 -2 4

Formen
V, O, F, V, V

Senaste match
Vasalund - Team TG 2-1

Vasalund har fått en match uppskjuten och har därför "sladdat efter" i tabellen. Ligger femma inför eftermiddagens match men vinner de denna och den uppskjutna fajten så är laget i delad serieledning. Har ett bra lag och framförallt en vass centrallinje. Laget är given favorit mot Sleipner som gått ruggigt tungt sedan de flyttats upp från division 2. Bara tagit fem pinnar, varav den senaste kom i förra matchen mot IFK Luleå. Då hade laget manfall och stod för en imponerande insats för att knipa en pinne, med tanke på förutsättningarna. Men Vasalund är bättre än IFK Luleå och bör vinna den här matchen så länge de bara gör sitt jobb. De har inte levererat på bortaplan hittills men det här är ett perfekt tillfälle att börja vinna även på resande fot. Snabbt konstgräs på Nya Parken precis som det är på Vasas ordinarie hemmaplan Skytteholms IP i Solna.

Så här låter det hos jumbon Sleipner inför matchen:

- Vi har ju inte haft möjlighet till den kontinuitet vi vill och kunnat spela med samma lag två matcher i rad. Men nu börjar det ljusna lite på skadefronten och vi kan mer forma laget efter dagsform och inte vilka som är friska nog att kunna spela. Vi har "bara" sex man borta, vilket kan låta mycket, men för oss är en positiv utveckling, säger coach Josef Massi till klubbens hemsida.

Truppstatus

Sleipner: Jimmy Karlsson (mv), Oscar Thelin (mv), Hampus Näsström, Calle Appelquist, Alija Smailagic, Mikael Mattsson, Martin Silva, Viktor Adsell Sjöberg, Johan Roxström, Sebastian Francisco, Hampus Boiertz, Philip Özer, Alexander Radesjö, Rasmus Bengtsson, Daniel Andersson, Daniel Källsholm, Eric Mattsson Vahlkvist, Kasper Ringkvist.

Vasalunds truppstatus är god.

- Det har varit bra tempo på träningar då vi varit lediga. Lite småtjurigt då det varit mycket energi. Vi hoppas få med det till matchen. Aydin och Robert är skadade. Även Aaron borta någon vecka. Annars är resten av truppen tillgängligt för spel och det känns bra, säger assisterande tränaren Babar Rehman till klubbens hemsida.

SPELTIPS
Vasalund är utvilade och fräscha efter att matchen mot Piteå ställts in. Sugna på första bortasegern och det här är ett bra tillfälle mot ett Sleipner som ligger sist i tabellen. Spelar Vasa -1 asian till 2,12 hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip