Över 2,5 mål i Slovakien-Sverige spelas i sista gruppspelsmatchen i U21-EM.

Tog överspelet i Polen-Sverige i måndags och det känns som en no-brainer att spela ö2,5 även här. Tabelläget är nog välbekant för de flesta vid det här laget:

1. England U21 2 1 1 0 2:1 4
2. Slovakien U21 2 1 0 1 3:3 3
3. Sverige U21 2 0 2 0 2:2 2

Förutsättningarna:

*Vinner Sverige mot Slovakien, samtidigt som Polen vinner mot England vinner Sverige gruppen.
*Vinner Sverige mot Slovakien samtidigt som England kryssar mot Polen, slutar både Sverige och England på samma poäng. Då avgör målskillnad, eftersom det inbördes mötet slutade 0-0. Vinner Sverige med minst två mål mot Slovakien är det klart, vid engelskt kryss.
*Vinner England mot Polen är Sveriges enda hopp att bli bästa grupptvå, men det ser avlägset ut.

Med andra ord - Sverige måste vinna. Gärna med fler än ett mål. Vilket även gäller för Slovakien. Med andra ord: vid eventuellt kryssläge måste lagen förr eller senare gambla. Leder något lag med 1-0 finns det inget att spara på för det andra laget - de måste till varje pris värda.

Vi såg i Polenmatchen hur Sverige kunde spela sig fram till en hel del lägen tack vare en offensivare grundinställning än mot Polen. Ytterbackarna var mer delaktiga offensivt och anfallsspelet kändes vassare med Carlos Strandberg i laget. Nu saknas eventuellt viktige Tibbling - men när han gick ut i måndags kom Tankovic in, vilket ger en offensivare balans på laget. Snackas (onsdag kväll) om den här elvan:

Cajtoft –
Wahlqvist, Une Larsson, Brorsson, Binaku –
Mrabti, Hallberg, Olsson, Fransson –
Strandberg, Cibicki

Slovakien har 2-1-seger mot Polen och 1-2-förlust mot England med sig in i den här matchen. Två övermatcher alltså. Är inte så imponerad av försvarsspelet - ett begränsat Polen skapade rätt mycket och England gjorde två. Har samtidigt ett par spännande offensiva pjäser och Sveriges försvar sviktade rejält mot Polen med flera individuella misstag.

Två lag som känns bättre framåt än bakåt i en match som absolut inte får sluta kryss. Överspelet lockar. Visst finns en risk att det länge står 0-0 och att gamlingen blir sista kvarten, men jag tror snarare på full fart framåt från start.

This is the stats tab
This is the post tip