Över 2,5 mål i Southampton-Arsenal spelas.

Arsenals offensiv ser alltjämt stark ut. Kunde (borde?) gjort 4-5 mål mot Manchester United. Innan dess gjorde laget 5-0 på Huddersfield. I veckans EL (helt roterat lag - men positivt att tänkta inhoppare fick göra mål) gjorde Wengers gäng 6-0 på Bate Borisov. Lacazette, Özil och Sanchez spelar väldigt bra ihop och de understöds av Ramseys målkåta djupledslöpningar. På kanterna har Bellerin och Kolasinac rätt så höga utgångspositioner jämfört med andra lag som spelar trebackslinje - så Gunners anfaller allt som oftast med mycket folk hemma såväl som borta.

Tyvärr fortsätter defensiven svikta och laget bjuder på alldeles för mycket alldeles för många matcher. Faktum är att Hudds faktiskt skapade en hel del mot Arsenal i 5-0-matchen förra veckan. Man U gjorde på något sätt tre mål och det säger tyvärr rätt mycket om vart Arsenal står. Nu saknas Mustafi, som faktiskt varit bra bortsett Man U-matchen - så det blir ommöbleringar i backlinjen. Troligen blir det Mertesacker som tar klivet in från start. Tänkbar elva:

Cech,
Koscielny, Mertesacker, Monreal
Bellerin, Xhaka, Ramsey, Kolasinac
Sanchez, Özil,
Lacazette

Southampton kommer till den här matchen med rätt dunkel form. Kanske inte den bästa resultatraden, men jag tycker laget verkar på gång. 4-1-seger mot Everton följdes upp av att man höll 1-1 borta mot Man City långt in på tilläggstid innan Sterling avgjorde. Förra veckans derby mot Bournemouth slutade 1-1, men kunde gått hursomhelst. En okej prestation. Även om Saints inte öst in mål i år har jag respekt för lagets offensiv: Austin gör sina mål och tycker Tadic är riktigt bra i sina bästa stunder. Bakom dessa finns Redmond, Gabbiadini och Boufal - ett solitt lagbygge som bör hamna någonstans i mitten av PL. Brukar dessutom av tradition göra bra matcher hemma mot Arsenal.

Bra truppsituation. Endast högerbacken Cedric saknas, så en tänkbar elva:

Forster,
Bertrand, Hoedt, Dijk, Pied
Lemina, Romeu,
Boufal, Tadic, Redmond
Austin

Forster i kassen har en förmåga att göra sina allra bästa matcher mot Arsenal. Kan lätt se honom göra ett par-tre monsterräddningar här. Tycker ändå det finns goda förutsättningar för att båda lagen gör mål här: Arsenals offensiv är i form och ett på gång-Saints bör kunna såra Arsenal på hemmaplan. Då är vi en bit på väg för ett överspel. Tror inte något av lagen nöjer sig och spikar igen vid 1-1 heller, så nog bör vi kunna få minst tre mål här.

This is the stats tab
This is the post tip