På Santiago Bernabeu stadion i Madrid ska Björn Kuipers döma ett hett möte mellan Spanien och Italien. Båda landslag är obesegrade i grupp G så detta möte är otroligt viktigt för båda nationerna. Motivationen är på topp, då endast ettan i gruppen kvalar direkt till VM-slutspelet - tvåan får kvala i en playoff. Då Spanien, i mitt tycke, har en mycket starkare trupp och en oerhörd fördel i form av hemmaplan ska de vara solklara favoriter och vinna detta möte komfortabelt. Därmed finner jag det intressant i att kika närmare på ett spel där oddset fortfarande är attraktivt.

Som Spanien har spelat i kvalet hittills. De har varit nationen som har gjort flest mål framåt och släppt in minst mål bakåt. Mer eller mindre allting har stämt i Julen Lopeteguis bygge där resultaten talar sitt klara språk:

Spanien vs Liechtenstein 8 - 0
Italien vs Spanien 1 - 1
Albanien vs Spanien 0 - 2
Spanien vs Makedonien 4 - 0
Spanien vs Israel 4 - 1
Makedonien vs Spanien 1 - 2

Spanien har endast tappat poäng borta mot Italien, på en straff, vid slutskedet av matchen. I övrigt har de gått som tåget och ska vara en klar favorit till att vinna mot Italien på hemmaplan.

I italienska medier skrivs det mest om hur Italien kommer att mönstra laget. Kommer Giampiero Ventura att välja en trebackslinje eller kör han 4-4-2 som senast mot Liechtenstein? Frågetecken är många, främst med tanke på att det är oklart vilka som får starta matchen - inte på grund av att de har något lyxproblem utan snarare för att avgöra vem som kan passa spelmönstret. I vilket fall är Spanien extremt offensiva på hemmaplan, där de slår allt och alla när det väl gäller i betydelsefulla matcher.

Marknaden är på väg ner men fortfarande går det att få 1.83 i odds på att Spanien återigen kammar hem tre poäng på hemmaplan, vilket jag finner värde i och därmed lägger ett spel hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip