Söndagens bottenmöte i den spanska La Liga spelas på El Molinon där Sporting Gijon möter Granada. Trots att Gijon har massvis av skador och ingen seger på de senaste fem ligamatcher så håller marknaden dem som en favorit i något som är ett helt öppet möte, i mitt tycke. Det är botten mot botten som spelar. Så när det erbjuds över dubbla pengarna på att Granada, som ändå har två segrar på de fem senaste ligamatcher, ska åtminstone ta en poäng i mötet, då blir det intressant att kika närmare på ett spel.

Även om Gijon tog med sig hem en viktig poäng i bottenstriden, borta mot Valencia, så blev det stora negativa konsekvenser också. Målvakten Pichu Cuellar, som har stått i alla matcher utom en i ligan, den viktiga mittfältaren Nacho Cases och anfallaren Duje Cop, som har gjort åtta mål i ligan den här säsongen - alla tre fick gula kort - vilket innebär att de är avstängda mot Granada. Förutom dessa tre ordinarie spelare så saknas även mittbacken Fernando Amorebieta och anfallaren Borja Viguera - båda skadade. Även mittfältarna Moi Gomez och Isma Lopez är tveksamma till start. Frånvarolistan är därmed lång. Ändå har vinnaroddset på Gijon sjunkit under natten. Varför? Inte den blekaste. Med endast en vinst på tretton senaste ligamatcher för Gijon, så ska de inte vara så pass stora favoriter till att vinna detta möte mot Granada.

Om Gijon gjorde en bra match senast mot Valencia så gjorde Granada också det mot Atletico Madrid. Försvarsspelet har förbättrats väsentligt och det dröjde länge innan Griezmann kunde göra matchens enda mål för Atletico Madrid. Granada har dock spelat helt okej under de fem senaste matcherna:

Granada 0 - 1 Atletico Madrid
Leganes 1 - 0 Granada
Granada 2 - 1 Alavés
A.Bilbao 3 - 1 Granada
Granada 4 - 1 Real Betis

På de tre senaste matcherna har det släppts in endast ett mål bakåt. Lucas Alcaraz ställer upp med en fembackslinjen, försvar sig väl samt gör det oerhört tufft för motståndarna att göra mål på Granada. Adrian Ramos, lånet från Dortmund, är den som ska göra mål framåt, så kapacitet finns på alla positioner.

Gijon har ingen seger mot Granada på de fyra senaste inbördes möten, som har slutat:

Granada 0 - 0 Gijon
Granada 2 - 0 Gijon
Gijon 3 - 3 Granada
Granada 2 - 1 Gijon

På grund av hemmaplan ska Gijon vara en liten favorit i mötet. Fast när laget saknar så många ordinarie och viktiga spelare, samt har haft det tidigare svårt mot Granada, så finner jag ett värde i att Gijon inte vinner detta möte mer än varannan gång, enligt marknaden. Därmed finner jag ett värde i oddset 2.03 på X2 i matchen (att Granada tar en eller tre poäng) och lägget ett spel hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip