Hugger överspelet (ö2,5) i Stoke vs Arsenal.

Arsenal vann premiären med 4-3 mot Leicester. Försvaret såg, tyvärr inte helt oväntat, väldigt darrigt ut. Inte minst på defensiva fasta situationer. Nu åker laget upp till Stoke för en match på en arena där man brukar ha det ganska tufft. Koscielny är avstängd och det råder (på torsdagskvällen) stora frågetecken kring Mertesacker, Mustafi och Gabriels medverkan.
3-5-2-systemet, som fungerade bra i slutet på förra säsongen, blir sårbart om inte backtrean är väldigt stabil. I den här matchen saknas åtminstone bäste mittbacken Koscielny. Det kan bli ett väldigt offensivt balanserat lag.

Så länge Wenger är manager kommer offensiven alltid vara starkare än defensiven. Den såg okej ut senast och utöver de fyra målen skapades det en hel del. Sanchez out igen, men bredden finns där: Welbeck, Lacazette, Giroud, Ramsey, Walcott, Özil m.fl.


Tänkbart startelva:
Cech,
Holding, Mertesacker, Kolasinac
Bellerin, Xhaka, Elneny, Chamberlain
Özil; Lacazette, Welbeck

Stoke föll borta mot Everton i en hyfsat jämn match där man med lite flax kunnat få med sig mer. Känns som ett lag som kommer blanda och ge en del i år, högstanivån är nog helt okej, men vi kan nog också se laget förlora med 4-5 bollar i tuffa bortamatcher. Offensivt har man Shaqiri, nyss inlånade Jesé, Choupo-Moting, Berahino m.fl. Säger sig självt att när allt klaffar för dessa (vilket jag inte tror det kommer göra SÅ ofta) så finns stora möjligheter att såra alla lag i den här ligan, särskilt på hemmaplan. Mot ett Arsenal som visade upp en väldigt darrig defensiv senast borde man ha en rätt bra chans att göra minst ett mål.

Tänkbart lag:

Butland,
Zouma, Shawcross, Cameron
Johnson, Allen, Fletcher, Pieters
Choupo-Moting, Jese, Shaqiri.

Stoke lär vara lite mer offensiva än senast med tanke på hemmaplan. Arsenal kan alltid släppa in mål, i alla lägen, mot alla lag i Premier League. Så båda lagen kan definitivt göra mål. Gunners går alltid för seger i den här typen av matcher - så jag tror knappast vi får se en utdöende match vid 1-1-läge i mitten av andra.

2-2?

This is the stats tab
This is the post tip