Stoke vs Bournemouth på lördagen kl. 16.00. Här erbjuder bolagen ett ganska högt odds på intressanta Stoke, hemma mot knackiga Bournemouth. Den kniper vi. Skulle väl ge Stoke en vinstchans på 45-50%. Här får vi hela 2.3 i odds.

Tabell:
12. Stoke 11 3 4 4 -5 13p D D W W W D
13. Bournemouth 11 3 3 5 -3 12p

Hemma:
9. Stoke 5 2 1 2 -3 7p L W W W D L

Borta:
18. Bournemouth 5 0 2 3 -7 2p L D L D L

Intressant bortastatistik för Bournemouth, inte en trepoängare såhär långt. Senast bortaförlusten kom mot Middlesbrough. Innan dess 4-0 förlust mot City.

Båda dessa lagen ligger tajt intill varandra i tabellen, med endast ett poäng skillnad. Det finns en sak att lägga märke till dock.

Hur Stoke öppnade säsongen i serien:
Middlesbrough 1 - 1 Stoke X
Stoke 1 - 4 Manchester City L
Everton 1 - 0 Stoke L
Stoke 0 - 4 Tottenham L
Crystal Palace 4 - 1 Stoke L
Stoke 1 - 1 West Bromwich X
Manchester U. 1 - 1 Stoke X

Fem förluster och tre oavgjorda(!). Alltså 3 poäng på de inledande åtta matcherna, inget att hörra över. Men i 1-1 matchen, mot West Bromwich, 24 oktober händer det något. Mittfältaren och 26-åringen Joe Allen kliver fram och sätter 4 mål i fyra raka matcher. Walesaren sätter igång laget och resultaten börjar komma. Xherdan Shaqiri och Wilfried Bony börjar också trampa och sätter bollarna.

Nu är Stoke obesegrade sedan 1-1 matchen mot West Bromwich med tre vinster och tre oavgjorda. Tre segrar som har imponerat. 2-0 mot Sunderland, 0-2 mot Stoke och 3-1 hemma mot Swansea.

Resultaten slängde upp klubben på en 12:e plats strax innan landslagsuppehållet. En vinst på lördagen, mot The Cherries, skulle betyda att laget har klättrat till den övre halvan på tabellen. Arnautovic är tillbaka från avstängning också. Laget är sannerligen på hugget, och nu på lördag hemma på bet365 Stadium.

Bournemouth har det lite tyngre. Med endast en vinst på de senaste fem ligamatcherna så stiger pressen på tränaren Eddie Howe. Nyckelparet i offensiven, Callum Wilson och Andrew Surman har problem med lårskada. Och det är ännu oklart om en startplats är inom räckhåll:
Eddie Howe: "They've made good progress [but] I have to be mindful of hamstring injuries."

Om skadan stoppar har Bournemouth sannerligen problem på främst mittfältet, då även Lewis Cook är skadad. Adam Smith, försvaren är avstängd.

Skador
Bournemouth:
Adam Smith Avstängd.
Adam Smith Borta.
Surman & Wilson En startplats är inte garanterat.

Stoke:
Bony fick en smäll i landslaget, ska vara OK.
Shaqiri ska vara OK.
Glenn Whelan(!) är osäker. Besked inom kort om han tränar idag fredag.
Geoff Cameron out(!).

Avvaktar med möjliga startelvor, Kan bli ett speciellt mittfält från Stoke här, ett mer defensivt ett. Charlie Adam går troligtvis in och bildar ett defensivt mittfält, i ett 4-2-3-1.

Stoke har börjat tugga igång rejält efter den svaga inledningen och jag har svårt att se Stoke misslyckas på lördagen mot Bournemouth. Landslagsuppehållet är över och spelarna bör vara taggade att fortsätta klättra i ligan på sättet laget har gjort på senare tid. Arnautovic tillbaka också.

SPEL: Jag spelar Stoke rak vinst till 2.30 hos bet365 , med 2/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake1617

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip