Stoke har haft stora skadeproblem och ett väldigt tufft spelschema så här långt då man mött Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City och dessutom Everton borta i fem av de åtta första matcherna. Det är därför inte konstigt att man bara ligger på 17:e plats just nu. Stoke kommer klättra och bli ett topp 10-lag.

Även om inte Stoke har värvat så namnkunnigt så tycker jag att man har värvat väldigt bra och spelare som man behöver. Fletcher, Zouma mm säljer kanske inte så många tröjor men de kommer ge Stoke stabilitet då spelschemat blir lättare och skadeläget bättre. Något de visade i säsongens första matcher.

Om vi bortser från mötet med Chelsea där Stoke nästan kändes uppgivet på förhand då hela backlinjen mm saknades så har man varit väldigt starka hemma. Oavgjort 2-2 mot Man United och segrar mot Arsenal och Southampton är Stokes övriga hemmafacit. Man var dessutom jämnstarka med Everton borta i premiären trots 1-0 förlust och man dominerade 1-1 matchen borta mot West Brom (16-10 i skott och 57% bollinnehav). Stoke är mycket bättre än vad många tror den här säsongen!

Förra säsongens positiva överraskning Bournemouth har varit en stor besvikelse i säsongsinledningen och de får nog kämpa hårt för att klara nytt kontrakt. 0 poäng på bortaplan och en knapp hemmaseger mot Brighton och 0-0 hemma mot Leicester är facit så här långt. Trots att man haft ett mycket enklare spelschema än Stoke har man bara tagit hälften så många poäng som Stoke så här långt, fyra poäng på åtta matcher.

Bournemouth har varit väldigt uddlösa offensivt och de saknar en riktigt vass målskytt och ett fungerande offensivt spel. Visst såg det ok ut senast borta mot Tottenham men då handlade det enbart om försvar och man förlorade ändå matchen. I flera andra matcher tycker jag man varit direkt svaga och man har skapat väldigt lite chanser. På bortaplan har det sett extra illa ut och Bournemouth har bara gjort ett mål på de inledande fyra bortamatcherna.

Skadeläge:
Brad Smith och Tyrone Mings saknas för Bournemouth medan yttermittfältaren Ryan Fraser är 50/50 till spel. Stoke har fortfarande en del skador och spelare som kommer testas sent men det ser i alla fall bättre ut än tidigare och man har en mycket bredare trupp än Bournemouth. Att Joe Allen är tillbaka är ett stort plus för Stoke. Han var lagets bästa spelare i säsongsinledningen.

Jag tycker det mesta talar för Stoke här. Hemmaplan och bra hemmaform mot ett lag som tagit 0 poäng på bortaplan, ett bättre lag och trupp än Bournemouth och det ser allt ljusare ut på skadefronten för Stoke. Jag tror inte heller det är en nackdel att Stoke förlorade med 7-2 borta mot ett ruskigt starkt Man City senast och att man väldigt orättvist förlorade det här mötet med 0-1 ifjol. Det ger även en revanschlusta och inställningen kommer vara på topp!

Speltips: Stoke vinner mot Bournemouth – odds 2.17 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip