Dagens bästa spel hittar vi i matchen Stoke City v Crystal Palace där jag tror stenhårt på hemmalaget Stoke City. Stoke som för övrigt ägs av världens största spelbolag bet365 .

Stoke med nye managern Mark Hughes har så här långt legat väldigt lågt på transfermarknaden. Det är dock troligt att det kommer hända saker nästa vecka men inför den här matchen har man enbart värvat relativt okända Erik Pieters och Marc Muniesa. En stor fördel för Stoke är dock att man har en rik ägare och därmed inte tvingas sälja sina bästa spelare. Trots stort intresse för bland annat Shawcross och Begovic så har man inte sålt en enda av sina ordinare spelare. Det kan nästan vara en större fördel än namnkunniga nyförvärv. I alla fall så här tidigt på säsongen då laget är samspelt redan från start. Även om managern är ny har Stoke nästan exakt samma lag som förra säsongen.

Bortsett från första halvtimmen gjorde Stoke en ganska bra match borta mot Liverpool i premiären. Man spelade upp sig ju längre matchen led och hade flera farliga chanser och var till slut bara en missad straff i slutminuterna ifrån ett oavgjort resultat på Anfield. Jag tyckte Stoke visade lite prov på sin nya ambition att spela fotboll även om det var svårt borta mot Liverpool. Spelmässigt såg det dock lovande ut och kan Stoke både spela lite fotboll och vara fortsatt farliga på fasta situationer så kan de gå en intressant säsong till mötes. Laget är väldigt stabilt bakåt, har farliga yttrar i Pennant och Etherington och hårt jobbande forwards i Walters, Crouch mm. Dessutom gjorde N’Zonzi en väldigt bra match i sin nya offensiva roll i premiären. Det var en intressant förändring av Hughes. Stoke gör dock för lite mål och det är ingen hemlighet att de letar efter en målskytt.

Stoke saknar inga viktiga spelare inför den här matchen och kan ställa upp med bästa tänkbara lag.

Crystal Palace gav intrycket av en typisk nykomling som kommer få svårt att hänga kvar i hemmapremiären mot Tottenham. Man gjorde en helt ok match, var inte dåliga spelmässigt men fick ändå inga poäng med sig. Med Ian Holloway som tränare tror jag tyvärr att lagets supportrar kommer att tvingas vänja sig vid den här matchbilden under säsongen. Även om Holloway sagt att han inte ska spela lika offensivt med Crystal Palace som han gjorde med Blackpool i sitt senaste Premier League-äventyr.

Trots att Crystal Palace har några rätt bra spelare i exempelvis Jedinak och Chamakh och försöker spela fotboll så känns truppen väldigt tunn och jag tror inte laget har den kvalité som krävs för att hänga kvar i Premier League. Inför det här mötet har Crystal Palace skador på flera spelare. Thomas, Parr, McCarty och Bolasie saknas. Dessutom är lagets skyttekung Glenn Murray långtidsskadad. Nya Southampton-lånet Jason Puncheon kan dock göra debut mot Stoke.

Jag tycker att väldigt mycket talar för Stoke i den här matchen. Stoke har hemmaplan och är riktigt vassa på Britannia Stadium. Förra säsongen tog man dubbelt så många poäng hemma som borta. Stoke har en bättre trupp och startelva än Palace och Stoke har dessutom inga problem med skador. Jag är övertygad om att tunga, starka och samspelta Stoke till slut bryter ned ett Palace som försöker spela fotboll men inte har den kvalitét som krävs i en tuff bortamatch på Britannia Stadium. En riktigt bra etta!

Spel: Stoke vinner mot Crystal Palace - odds 1.85 bet365

Omgång 1:
Liverpool v Stoke 1-0
Crystal Palace v Tottenham 0-1

This is the stats tab
This is the post tip