Klickar Stoke -0.5 (samma som 1) hemma mot Middlesbrough på lördagseftermiddagen. Stoke ligger och väger i mitten av tabellen och lyckas aldrig riktigt klättra högre. Haft tufft spelschema där laget har mött Manchester United, Everton och Tottenham i de senaste fem matcherna. Åkte på en riktig kalldusch mot Spurs senast, 4-0 slutade matchen. Lite på grund av det så får vi ett, i min bok, jätteodds mot ett Middlesbrough som är hemska på bortaplan för tillfället. Stoke tränare Mark Hughes var riktigt besviken efter matchen mot Tottenham, lär vilja se en förbättring här.

Tabell:
10. Stoke 26 8 8 10 30/40 32p
17. Middlesbrough 26 4 10 12 19/28 22p

Hemma:
11. Stoke 13 5 5 3 16/15 20p D D W D D W

Borta:
15. Middlesb. 13 1 6 6 8/14 9p L L L D L L

Stoke har endast en vinst (mot Crystal Palace 1-0) på de senaste 5 ligamatcherna. Laget är utslaget från FA-cupen så nu har klubben alla chanser att klättra i tabellen, för det behövs om det ska bli någon framgång denna säsong. Jag har ju dock alltid hyllat Stoke, tycker klubben i sig är attraktiv med en spännande trupp. Nu har försvaret släppt in alldeles för mycket sett till vad som har skapats framåt och då håller det helt enkelt inte för topplaceringarna. Inledde ligaspelet förfärligt med 7 omgångar utan en enda seger. Sedan har det sett stabilare ut med förluster i stort sett endast mot storlagen.

På hemmaplan har Stoke inte förlorat i ligan sedan 19:e november, med kryss mot Everton och Manchester United. Det imponerar! Därav blir jag lite fundersam på hur bolagen tänker när de ger upp mot dubbla gånger pengarna mot ett Middlesbrough som endast har en vinst i ligasammanhang, och det var 21 augusti.

Faktum är att Middlesbrough inte har vunnit alls i ligan sedan 17:e december. 3 mål har gjorts sedan den vinsten, och det var nio matcher sedan. Tabellen visar att laget är bättre på bortaplan än hemmaplan. Nej, ett lag som Middlesbrough har enligt mig inget att göra i högsta ligan.

Läget i lagen
Stoke: Har fortfarande långtidsskadade Stephen Ireland och målvakten Jack Butland på listan. Jonathan Walters saknas också än, på bättringsvägen. Xherdan Shaqiri beräknas komma tillbaka till lördagens match, en startplats är osäkert dock.

Middlesbrough: Antonio Barragán och George Friend är på bättringsvägen. Calum Chambers missar.

SPEL: Stoke -0.5 till 1.97 hos bet365 , med 2/5 units.

Twitter@HolmbergAke

www.spreadsheet.se/holmbergake1617

EDITERAD 2017-03-04 03.40:39

This is the stats tab
This is the post tip