Tottenham att slå Stoke med två mål eller mer tas i lördagens PL.

Ett bortalag att vinna med två mål i PL kan tyckas tufft, men det råder klasskillnad mellan lagen. Stoke borta är inte längre den tuffa match det en gång var. Stoke har åtta raka utan PL-seger, så de går inte in i den här matchen med den "kniven mot strupen"-boost som en del bottenlag får i det här skedet av säsongen. Spelarna känns formsvaga och i de senaste matcherna har de tappat ledningar/släppt in sena förödande mål.

Stoke förlorade med tre mål mot Arsenal senast, två (borde varit mer) mot Man City för ett par omgångar sedan, tre borta mot Man U, fem borta mot Chelsea, fyra borta mot Spurs, tre hemma mot Pool, fem mål borta mot Man C, fyra mål hemma mot Chelsea. Så inget vidare facit mot topplagen, även om de lyckades vinna hemma mot Arsenal tidigt på säsongen.

Spurs har mer eller mindre säkrat topp fyra-platsen. Men jag utgår från att väldigt gärna vill sluta så högt upp som möjligt i tabellen. Eftersom de inte haft något Europaspel att fokusera på sedan Juventus-uttåget + att FA-cupsemin är två veckor bort har de kunnat lägga fullt fokus här. Harry Kane fick göra 20 minuter senast mot Chelsea och är nu helt redo efter sin skada. Kan faktiskt vara positivt för honom att ha fått vila från matcher under de tre veckor han var out. Bör vara fräsch här och redo att ta upp jakten om skytteligatiteln med Mo Salah. Även i övrigt har Spurs nyckelspelare offensivt gjort det bra: Eriksen och Alli med mål senast. Bakom dem har Son gått starkt en längre tid. Förlorade mot Man City i december och mot Juve i CL-åttondelen, men det är också de enda förlusterna laget har de senaste 26 matcherna.

Fem raka segrar med 2+ mål i FA-cup+PL-sammanhang. Är ruskigt starka när de är ordinarie.

Tänkbar elva:

Lloris,
Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies,
Dier, Dembele
Eriksen, Alli, Heung-Min
Kane

Stoke går riktigt tungt och känslan är att de får det riktigt tufft att hänga kvar. Gått uselt mot topplagen. Spurs går starkt och lär vara motiverade ända in i mål. Kan lägga fullt fokus på den här matchen. Klasskillnad som leder till överkörning?

1-4?

This is the stats tab
This is the post tip