Stryktipset 8/4

13 miljoner i jackpot och en riktigt lurig rad har vi att se fram emot denna lördag. Det finns många fallgropar på denna kupong, så det känns som utdelningen kan bli fin. Läge att gardera den största favoriten Manchester City om man vill åt miljonerna!

1. Manchester City - Hull 1
City kommer från ett tufft spelschema och har tre raka i ligan utan vinst. Torsk mot Chelsea med 2-1 i veckan. Har visserligen bara torskat en hemmamatch i år, men lider av Manchester-syndromet och kryssar för ofta. Hull är glödheta, med sina mått mätt. Tre segrar på de fyra senaste och har kravlat sig upp över strecket. Tränare Marco Silva har verkligen fått ihop ett lag av Hull, sen han tillträdde i januari. Nu ska han bara få till bortaformen också, som inte varit något vidare. Det blir en roligare kupong om man har råd att lägga till krysset till ettan, det är helt klart.

2. Middlesbrough - Burnley X
Ska det bli nytt kontrakt för ”Boro” så är det lite sista chansen nu. Laget har inte vunnit på 13 matcher och har sju poäng upp till Hull över strecket, som de förlorade ödesmatchen mot i veckan. Burnley stretar på med sin usla bortaform (enda laget i ligan som inte har vunnit borta) kombinerat med hemmavinster. Spelade 0-0 mot Sunderland i sin senaste bortamatch. Det känns som det kan bli något liknande här.

3. Stoke - Liverpool 2
Liverpool fortsätter sin vana trogen att imponera mot storlagen och tappa oförklarliga poäng mot lag längre ner i tabellen. Senast 2-2 mot Bournemouth hemma, efter sen kvittering av bortalaget. Stoke har tappat formen igen, haft väldigt svårt att hitta målet på slutet. Ett mål på de senast tre matcherna och noll poäng. Hemmaformen är dock bra. Är svårslagna där. Efter att Liverpool fick åka hem med svansen mellan benen och 1-6 i baken 2015, så har de inte underskattat Stoke. Vunnit samtliga ligamatcher mot ”The Potters” sedan dess.

4. West Bromwich - Southampton 2
Svår match. WBA har fin hemmastatistik. Fem vinster på de sex senaste i ligan. Alltid tuffa att möta. Southampton vände snyggt hemma mot Crystal Palace i onsdags och vann med 3-1. Succéanfallaren från Napoli, Manolo Gabbiadini, kan dessutom vara tillbaka från skada nu. Bortalaget ser ut att bli kraftigt understreckat. Gubbgardering (1/2) lockar ändå.

5. West Ham - Swansea X
Två lag i tunga perioder. West Ham har inte vunnit på över två månader. Har fem raka torsk och börjar bli indragna i bottenstriden. Fortsatt lång skadelista. Swansea hamnade under strecket i veckan när man tappade 1-0 hemma mot Tottenham till 1-3 i slutminuterna. Otroligt tungt för svanarna. Tränare Paul Clement vet om matchens dignitet där det måste plockas poäng. Hoppas få tillbaka Fernando Llorente på topp, efter skada, som betyder mycket. Jämn match att vänta, gardera den hårt streckade ettan.

6. Birmingham - Derby 2
Gamle Zola får det inte att lossna för sitt Birmingham. Har väldigt svårt att hitta trepoängare. En vinst på de tio senaste matcherna. Derby imponerade mot Fulham i onsdags i 4-2 vinsten. Trots skral bortastatistik så får de förtroendet här då de är för lågt streckade. Värdetvåa.

7. Bristol City - Wolverhampton 2
5-0 i baken för Bristol City borta mot Preston i veckan. Kombinera det med den senaste hemmamatchen där det blev en imponerande seger med 4-0 mot Huddersfield. Det är bergochdalbana i Bristol. Vad ska man tro här? Wolves imponerar med fem raka vinster. Det är inte ofta vi rekommenderar 1/2. Men här gör vi det igen.

8. Burton - Aston Villa 1
Fin insats av Burton igen när man förlorade knappt med 1-0 borta mot Newcastle i veckan. Vinst 1-0 borta mot Huddersfield innan det. Aston Villa har sent om sider hittat formen. Men bortaspelet är fortfarande lite svajigt. Burton har mer att spela för, då man vill komma längre bort från nedflyttningstrecket, och har bra stämning i laget. Vi börjar med ettan och garderar upp.


9. Fulham - Ipswich 1
Fulham har inte visat sitt vanliga jag på Craven Cottage den senaste tiden. Förlust mot Wolves och kryss mot bottenlaget Blackburn, bland annat. Har väldigt mycket att spela för nu och bör tända till med två poäng till play off-plats. Har egentligen ett väldigt spännande lag. Ska vara en klass bättre än mellanmjölks-Ipswich här.

10. Leeds - Preston X
Klassiska Leeds gör sin bästa säsong på urminnes tider. Varit särskilt bra hemma på Elland Road. Åtta segrar på de tio senast där. Preston visar upp en härlig form de med. 5-0 mot Bristol City i veckan imponerar. Är väldigt svårslagna, även på bortaplan. 1X

11. Norwich - Reading 1
Bortaspelet är under all kritik hos Norwich som förlorade med klara 3-0 mot Huddersfield i veckan. Men i sin hemmaborg Carrow Road har man faktiskt inte förlorat sedan i början av december 2016, en svit på nio matcher. Ska försöka ta ett sista desperat halmstrå till en play off-plats genom att vinna mot Reading, som själva ligger på en trygg fjärdeplats. Även Reading är betydligt bättre hemma. Till relativt låg streckprocent spikas Norwich.

12. Nottingham - Huddersfield 2
Huddersfield stod för en målorgie de sista 25 minuterna hemma mot Norwich då de gick från 0-0 till 3-0. Skönt efter några sämre insatser. Efter 3-0 hemma mot Brighton i början på mars trodde många att det skulle lossna för underpresterande Nottingham. Men icke. Fem raka utan vinst, och bara två poäng, efter det. Folket streckar dock Nottingham hårt. Det gör inte vi.

13. AFC Eskilstuna - Örebro 1
Trots ledning med 1-0 borta mot GIF Sundsvall i premiären så fick nykomlingen AFC åka hem med noll poäng. Men ny chans nu. Örebro hade flyt med domsluten hemma mot Jönköping Södra och vann turligt med 2-1. Kan få det tufft här mot ett supermotiverat hemmalag. Kommer nykomlingseffekten här för AFC i hemmapremiären? Chansspik på AFC. De som har råd garderar.


Veckans kassaskåp

Fulham

Vi har spikat in alla kassaskåp hittills, men denna veckan är klurig. Kupongens solklart största favorit är Manchester City. De kan givetvis vinna med 4-0 här, men vi vill gärna ha med krysset, för chans på de stora pengarna, då Hull visat form och City haft svårt att vinna matcher.

Fulham är ett riktigt kul lag i grunden, har haft inte fått till det den senaste tiden, men måste knyta näven i fickan för tre ruskigt viktiga poäng i striden om play off nu. Ipswich är i ingemansland och imponerar inte, trots att de ofta tycks få med sig en pinne på något sätt. Men här ska Fulham bara ha tre pinnar.

Varningen finger!

Preston

Man måste imponeras av Preston. Krossade stackars Bristol City med 5-0 i veckan och har varit Championships stora utropstecken under våren. Har bara två förluster på de senaste 21 matcherna. Nu streckas Leeds över 60 procent och då är det, trots fin hemmaform på Leeds, läge att ge Preston förtroendet med en gardering.

Lilla raden 144r

1. Manch.C-Hull 1x
2. Middlesbr-Burnley X
3. Stoke-Liverpool 2
4. West Brom-Southampt 12
5. West Ham-Swansea 1x2
6. Birmingh.-Derby 2
7. Brist.C-Wolverh. 12
8. Burton-Aston V. 1x2
9. Fulham-Ipswich 1
10. Leeds-Preston 1x
11. Norwich-Reading 1
12. Nottingh-Huddersf. 2
13. AFC Eskil-Örebro 1

Stora systemet 1296r

1. Manch.C-Hull 1x
2. Middlesbr-Burnley X
3. Stoke-Liverpool 1x2
4. West Brom-Southampt 12
5. West Ham-Swansea 1x2
6. Birmingh.-Derby 2
7. Brist.C-Wolverh. 12
8. Burton-Aston V. 1x2
9. Fulham-Ipswich 1
10. Leeds-Preston 1x2
11. Norwich-Reading 1
12. Nottingh-Huddersf. 2
13. AFC Eskil-Örebro 1x

This is the stats tab
This is the post tip