Tar över 2,5 mål i Sveriges träningsmatch mot Danmark.

Lär bli en helt annan typ av match än söndagens 1-1-sömnpiller mot Estland. Vi såg vilken fart Sverige fick i anfallsspelet när Sema, Mrabti (och i viss mån) Kalle Holmberg byttes in. Lägg till Moberg-Karlsson och offensiva ytterbackar och summan är en off som känns betydligt mer spännande än den i söndags. Att laget fått ytterligare tre dagars träning är också positivt, då matchoträning stundtals gick att skönja i söndags.

Elvan:
Jacob Rinne -
Johan Larsson, Sotirios Papagiannopoulos, Jacob Une Larsson, Rasmus Lindkvist -
Ken Sema, Jesper Karlström, Oscar Lewicki, Kerim Mrabti -
Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson

Estland tog lång tid på sig vid varje avblåsning, drog ner på tempot och packade ihop hela laget runt eget straffområde. Ett matchotränat Sverige hade problem att bryta ned och skapa målchanser då - i synnerhet första timmen. It takes two to tango - och här finns de förutsättningarna. Danmark har ändå ett rätt okej lag. Christiansen fick lämna återbud, men namn som gjort det okej i danska ligan är med. Så bör ha betydligt större möjligheter att skapa egna målchanser och göra mål än vad Estland hade.

Mot bakgrund av att det här är en match utan FIFA-poäng tror jag inte alls det här blir så målsnålt och tillknäppt som oddsen i nuläget säger. Kan se båda lagen näta och även fortsätta gå för det vid eventuellt 1-1-läge.

2-1 Sverige?

This is the stats tab
This is the post tip