Sverige asian +1 i träningsmatchen mot Elfenbenskusten känns bra faktiskt. Spelet innebär pengarna tillbaka på uddamålsseger för Elfenbenskusten. Vinst om Sverige vinner/kryssar. Förlust om EK vinner med 2+ mål.

Edit: Oddset på +1 har sjunkit kraftigt sedan i fredags, då reken skrevs. +0,5 är också ett alternativ, liksom u2,5 mål.

Matchen spelas i Dubai, där Sveriges bästa allsvenskar för tillfället är på träningsläger.

Sveriges tänkbara elva:

Startelvan: Abrahamsson - Salomonsson, Brorsson, Wahlqvist, Konate - Bärkroth, Olsson, Lewicki, Claesson - Andersson, Frick.

Tror i och för sig att det kvittar vilka som spelar, då det känns som en ganska jämn trupp. Sveriges trupp är verkligen inget extra och det är självklart att matchformen inte är 100% då vi är i början av januari. Men tycker det är en habil samling relativt unga spelare som borde vara rätt hungriga. Räknar med att Janne Andersson jobbar vidare med sitt välorganiserade spelsystem där Sverige försöker bjuda på så lite som möjligt defensivt.

Elfenbenskusten har tagit ut följande trupp:

Målvakter: Sylvain Gbohouo, Ali Badra Sangaré, Mande Sayouba
Försvarare: Serge Aurier, à‰ric Bailly, Simon Deli, Wilfried Kanon, Lamine Koné, Adama Traoré, Bagayoko Mamadou.
Mittfältare: Victorien Angban, Cheick Doukouré, Franck Kessié, Yao Serge N’Guessan, Geoffroy Serey Dié, Jean-Michaà«l Séri
Forwards: Wilfried Bony, Max-Alain Gradel, Salomon Kalou, Jonathan Kodjia, Nicolas Pépé, Giovanni Sio, Wilfried Zaha

Kryllar av bra spelare och de förbereder sig för afrikanska mästerskapen som är någon dryg vecka bort. Spelar mot Sverige nu och på onsdag mot Uganda. Tror dock inte att det kommer vara ett fullt fokuserat lag som ställer upp här. Några hörntänder offras såklart inte i en träningsmatch och det är inte otänkbart att en del spelare vilas. Fokus på detaljer och många byten. Viktigt att inte skadas - resultatet här är verkligen sekundärt.

Ser framför mig en avslagen match som rycks sönder av en mängd spelavbrott. Lär knappast vara särskilt mycket publik som livar upp stämningen heller. Svenskarna lär knappast vara i toppslag, men räknar med att de åtminstone är rejält hungriga denna första match för året. Borde vara gott om spelare som verkligen vill visa upp sig. Motivationen måste finnas.

Elfenbenskusten brukar knappast imponera i friendlies. Minns när ett stjärnbetonat ointresserat lag 2015 faktiskt fick stryk av Sverige i ungefär exakt det här läget. I sina 18 senaste vänskapslandskamper har de vunnit en match med mer än ett mål. Hur blir det med motivationen här egentligen? Där är jag tveksam.

Blir inte förvånad om det blir 0-0/1-1 eller kanske t o m 1-0 Sverige här. Blågult borde hursom kunan streta mot rätt bra och någon överkörning tror jag inte det blir tal om.

This is the stats tab
This is the post tip