OBS!! AVSPARK 16:45

Dags för Sverige att spela match nere i Abu Dhabi igen, svenskarna fick som bekant spö för några dagar sedan mot ett fysiskt starkt Elfenbenskusten som laddar upp för Africa Cup of Nations med 1-2. Denna gång står Slovakien (rankat 25a) för motståndet som i sin tur förlorade mot Uganda (rankat 72) 1-3. Uganda kom också med sin bästa trupp inför mästerskapet.

Ja Sverige fick det tufft med ivorianerna som matade inlägg som till slut gav utdelning, Sverige gjorde enligt mig en hyfsad första halvlek men en sämre andra. Detta tror jag beror på att Elfenbenskusten bytte in en del bättre spelare. Janne Andersson har tagit ut en ung trupp, som trots sin ålder har en del rutin.

Går vi över på det lite mer statistiska så ligger Slovakien klart före Sverige på FIFA-rankingen. Plats 25 för Slovakien och plats 41 för Sverige. Men det i sig är varken intressant eller relevant enligt mig då trupperna består utav inhemska ligaspelare, och där finns det något att konstatera. Sverige har en klart bättre liga än Slovakien, Allsvenskan befinner sig på plats 18 enligt UEFAs ranking och Slovakiska ligan är nere på en 31a placering. Den enda nackdelen i detta är att de slovakiska spelarna är mitt i säsong samtidigt som svenskarna bara tränat i ett par veckor.

En annan intressant faktor att väga in är att ländernas motståndare för några dagar sedan, Elfenbenskusten och Uganda möttes tidigare idag (11/1). Där vann Elfenbenskusten med klara 3-0. Klasskillnad.

Jag tror på Sverige imorgon och spelar därför raka 1:an till 2,25 hos Unibet .
Nu kör vi! @davvecohen på twitter.

This is the stats tab
This is the post tip