Tar över 2,5 mål i Swansea-Arsenal.

Bättre truppläge i Arsenal än tidigare. Att Sanchez lämnar är såklart ett stort avbräck, samtidigt inbillar jag mig att det kan ha en positiv effekt på övriga laget att slippa ha hans dåliga attityd osande runt allting. Mkhitaryan är redo att deubutera och även Giroud är med i truppen. Det innebär att Arsenal för första gången på ett bra tag faktiskt har ett bra bänkalternativ för anfallspositionen. Fransmannen ger alternativ som ingen annan i laget erbjuder. Även Özil och Ramsey är redo för spel.

Trupp:

Cech, Ospina, Mertesacker, Holding, Mustafi, Koscielny, Chambers, Monreal, Mavropanos, Debuchy, Bellerin, Nelson, Kolasinac, Maitland-Niles, Wilshere, Xhaka, Elneny, Ramsey, Ozil, Iwobi, Mkhitaryan, Giroud, Lacazette.

Tänkbar elva:
Cech
Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal
Xhaka, Ramsey
Mkhitaryan, Wilshere, Özil,
Lacazette

Då Arsenal åkte ut ur FA-cupen var de spellediga i helgen och har därmed kunnat lägga stort fokus på den här matchen. Poängbehovet i ligan är stort med tanke på topp 4-racet. Sjukt nog, sett till hur det sett ut, är fjärdeplatsen inte helt körd ännu. Men då krävs det seger i stort sett i varje match framöver, särskilt när jumbon står på andra sidan.

Swansea har spottat upp sig lite senaste tiden. Står fortfarande på extremt få gjorda mål, men de har tagit sju av de senaste tolv poängen i ligan. Offensiven är inte mycket för världen, men med lite mer självförtroende i laget efter den senaste tidens uppryckning har de alla möjligheter att göra åtminstone ett mål på det här darriga Arsenalförsvaret. Blev 1-1 i FA-cupen i helgen, men då vilades en del gubbar. Kan rotera in spelare nu, skadeläget ser alltjämt bra ut. Tänkbart lag:

Fabianski,
Mawson, Fernandez, Van Der Hoorn
Naughton, Ki Sung-Yueng, Fer, Olsson
Dyer, Ayew, Clucas


Efter all time low-perioden för ett par veckor sedan känns Arsenal lite på gång. En bra dag skulle de kunna lösa den här linan själva, särskilt med tanke på Swanseas rätt svaga defensiv.

Jag tror båda lagen faktiskt kan näta. Tror inte Swansea kommer sakna lägen att göra mål här och jag tror Arsenal kommer spela väldigt offensivt från start. Kryss är väl ett okej resultat för Swansea, men för Arsenals del är det inte bra nog, så jag tror inte vi stannar på 1-1 heller.

1-3?



This is the stats tab
This is the post tip