Under 2,5 satt fint i derbyt i går till 1,81. Hoppas på ny utdelning i kväll i bonnfotbollen.

DIV 2 NORRA SVEALAND
2. BK Forward 7 5 2 0 14-4 10 17
13. Syrianska IF Kerburan 7 1 0 6 10-24 -14 3

Syrianska hemma (11/14 lag)
3 1 0 2 6:7 3

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
Aspudden - Syrianska IF 3-2

Forward borta (4/14 lag)
3 1 2 0 5:3 5

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Forward - Håbo 2-1

Jag hade hoppats att Aspudden skulle vinna med två mål eller mer mot Syrianska senast, men de klantade sig en del den matchen och avgjorde sent (3-2). Målvakten ska ha storspelat samtidigt som Aspudden inte var vaksamma i kontringsspelet. Nåväl, nu möter Syrianska Kerburan en av seriefavoriterna BK Forward. Örebroarna åkte ur division 1 och har ett bra lag för att kunna slåss om en direktplats upp igen. Känns som det står mellan Forward, Skiljebo och Karlslund om topp 2 i serien. Forward har tre raka segrar nu, men fick senast en knäpp på näsan då poängen satt långt inne mot bottengänget Håbo (2-1). Ett sent avgörande av Emil Berger räddade dagen. Viktig match i dag för att fortsätta ösa på i toppstriden.

Forward är defensivt stabila, har ett par spetsspelare och är riktigt tunga på fasta situationer. Mot ett Syrianska som ligger under strecket, och som fortsatt har många skador, tror jag det blir tre säkra poäng bara om laget inte underskattar motståndet. Syrianska, som snittar över 3 insläppta per match, rapporterar om följande skadeläge på sin hemsida.

"Det är just topplaget BK Forward som gästar Wenströmska under tisdagskvällen, och även i denna match har Syrianska svårt att få ihop sitt manskap då mängder av skador fortfarande ställer till det. Lägg därtill att försvararen Rasmus Rönnholm är avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort senast, samt att ytterbacken Alex Bandick fick adderas till skadelistan efter fredagens match. Lyckligtvis börjar man se ljuset i tunneln där ett par av de skadade spelarna är på väg tillbaka, men än så länge ser man ut att få lappa ihop det manskap man har tillgängligt på bästa sätt."

I senaste matchen hade Syrianska bara tre avbytare, varav en målvakt.

SPELTIPS
Forward ska vara det bättre laget och gör man bara en stabil insats så vinner man mot Syrianska Kerburan med två mål. Spelar -1,5 till 2,02 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip