Tre poäng är allt som räknas för både Toulouse och Marseille. Hemmalaget för att kravla sig över nedflyttningsstrecket. Marseille för att inte tappa Lyon och PSG i toppen av Ligue 1. Om något lag tar ledningen kommer det andra tokgasa och därför gillar jag hörnlinan över 9,5.

Senaste ligamöten
2014-10-19 Marseille-Toulouse 2-0 (9-3 hörnor)
2014-02-02 Marseille-Toulouse 2-2 (2-7)
2013-09-14 Toulouse-Marseille 1-1 (6-5)

LIGUE 1
3. Marseille 27 15 5 7 50 30 20 50
18. Toulouse 27 8 5 14 28 41 -13 29

Toulouse hemma (13:e i ligan med ett hörnsnitt på 5,92 hemma)
13 5 5 3 18 16 20

Formen
O, F, V, F, V

Senaste match
Toulouse-Saint-Etienne 1-1 (6-1 hörnor)

Marseille borta (8:a i ligan med hörnsnitt på 5,23 borta)
13 4 4 5 20 17 16

Formen
F, O, O, O, V

Marseille-Caen 2-3 (4-6 hörnor)

Marseilles nuvarande form är inte mycket att skryta över. OM ledde alltså med 2-0 hemma mot Caen - och tappade till 2-3 på 20 minuter. Fiaskot fullbordades i den 87:e minuten och det lär vara ett revanschsuget Bielsa-gäng som kliver ut i Toulouse. Marseille saknar försvararna N'Koulou, Dja Djedje, Fanni och offensive mittfältaren Barrada. Möter ett Toulouse som slåss för sin existens. I hemmalaget saknas förstekeepern Ahamada, Roman, och mittfältarna Didot och Aguilar. Känns lite halvrörigt i båda lagen. Marseilles försvar och mittfält och målvakt med frånvaro i hemmalaget. Matchens betydelse gör att inget lag kommer nöja sig med kryss här. Toulouse är två poäng bakom Lorient över strecket. Marseille är fyra poäng från Lyon på förstaplatsen. Ett ledningsmål åt endera håll kommer förmodligen betyda öppna spjäll. Tror det kan bli en rätt öppen fajt från början också. Därför känns hörnspelet klart intressant i kväll.

SPELTIPS
Över 9,5 hörnor finns till 1,95 hos Ladbrokes. Det är en lina som fixats i 2/3 senaste ligamatcherna lagen emellan. Tittar vi bara på lagens hörnsnitt bör vi landa på 11 hörnor och tycker ändå matchens stora betydelse för båda lagen - tre poäng som räknas - gör att det ska ha en bra chans att sitta. Lägger 2/5 units.