Trelleborg har möjlighet att knappa in på BP i kampen om direktplats till Allsvenskan och samtidigt befästa sin kvalplats. Samtidigt kommer Varberg sälja sig dyrt och har varit lite av ett bogeyteam.

Senaste möten

Varberg - TFF 0-0

2016
TFF - Varberg 0-1
Varberg - TFF 0-0

Superettan
3. Trelleborg 25 13 6 6 44:26 45
10. Varberg 25 8 7 10 38:37 31

TFF hemma (3/16 lag)
12 8 3 1 30:11 27

Formen
F, V, V, V, O

Senaste match
ÖIS - TFF 2-0

Varberg borta (16/16 lag)
12 0 4 8 7:21 4

Formen
V, F, V, O, V,

Senaste match
Varberg - Dalkurd 1-0

Varberg är bra hemma och riktigt dåliga borta. Speciellt offensivt där man bara gjort sju mål på tolv matcher. Men, Varberg spelar en rak fotboll med mycket kamp och säljer sig ofta dyrt. De har mycket att spela för eftersom de fortfarande inte säkrat kontraktet. Bois vill givetvis inte åka ner på kvalplats. Därför tror jag på ett lågt sittande bortalag som jag inte heller tror att försvarsstarka hemmalaget TFF kommer ha jättemycket att göra emot i sitt eget försvarsspel.

På de tre senaste mötena mellan lagen har endast ett mål gjort och Bois tar nog ett kryss på förhand här. För TFF:s del ligger man bra till för kval, och det finns en liten chans till andraplatsen och BP. Men jag tror snarare att TFF:s fokus är att säkra kvalet med tanke på att en seger här ändå gör att de är fyra pinnar bakom BP – och med sämre målskillnad – med blott fyra omgångar kvar. Jag ser oavgjort eller en uddamålsseger för TFF framför mig.

Trelleborgs senaste sex matcher har alla gått under 2,5 mål. Varbergs två senaste likaså och 4/5 senaste på bortagräs.

Trelleborgs trupp

Marko Johansson, Fredrik Persson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Johannes Johansson, Zoran Jovanovic, Kristian Haynes, Mattias Håkansson, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Robin Nilsson, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Dino Islamovic.


SPELTIPS
TFF är given favorit här. Samtidigt kommer Varberg sälja sig dyrt och har varit en svår nöt att knäcka för TFF. Lirar under 2,5 mål till 1.91 hos Bwin (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip