Semifinal nummer två i Confederations Cup där världsmästarna Tyskland möter Mexiko. Hittills i turneringen har båda lagen både gjort mål och släppt in mål i sina samtliga matcher i gruppspelet. Då jag inte ser någon som helst anledning till att den trenden ska brytas finner jag det intressant att kika närmare på att båda lag för mål.

Det unga tyska landslaget har tagit sig till semifinal genom att vinna grupp B med två poäng före Chile, genom att spela:

Australien 2 - 3 Tyskland
Tyskland 1 - 1 Chile
Tyskland 3 - 1 Kamerun

I Australien matchen blev det tre olika målskyttar. Lars Stindl gjorde sedan återigen mål mot Chile. Slutligen mot Kamerun kom två nya målskyttar till, där Timo Werner gjorde två av målen. Tyskland har en enorm bredd på målskyttar framåt. Det råder ingen tvekan om att de ska göra mål även på Mexiko. Tittar vi på Tysklands försvar så har det brustit en hel del i defensiven. Självklart tar jag inget ifrån deras motståndarna men det är långt ifrån det stabila och skärpta tyska defensiven som vi har fått se i denna turnering. Detta försvar håller dessvärre inte mot ett landslag som Mexiko, som anfaller högt, kontrar snabbt och sätter sina lägen.

Det bollskickliga mexikanska landslaget har tagit sig till semifinal genom att komma två i grupp A med lika poäng som Portugal (fast Mexiko hade sämre målskillnad), genom att spela:

Portugal 2 - 2 Mexiko
Mexiko 2 - 1 Nya Zeeland
Mexiko 2 - 1 Ryssland

Två mål framåt i snitt per match, sex olika målskyttar totalt, vittnar om bredden som finns i det mexikanska landslaget. De har verkligen hittat en tillräckligt bra form för att kunna utmana vem som helst i denna turnering. Jag räknar med att målskörden fortsätter även mot Tyskland. Dessvärre släpper Mexiko också in mål, ibland lite för enkelt, vilket de egentligen inte har råd mot Tyskland.

Då båda lagen har spelat en lyckosam offensiv fotboll, som har resulterat i massvis av mål framåt och bakåt för båda lagen, är jag helt övertygad om att båda lag gör mål (BLGM). Marknaden har sjunkit lite på utfallet. Dock finner jag fortfarande ett värde i oddset 1.77 och lägger ett spel hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip