Dam-EM inleddes i går i Nederländerna.
I kväll är det dags för Sverige att gå in i turneringen. Och man ställs direkt mot världens i särklass bästa lag: Tyskland. Tyskorna har sex raka EM-segrar!
Laget besegrade Brasilien, förvisso utan Marta, i genrepet med 3-1.
Det kunde lika gärna blivit 10-1.
Tyskorna med nye förbundskaptenen Steffi Jones var helt överjävliga, bland det bästa jag sett när det handlar om damboll.
Så det är ett mycket formstarkt och bra lag som Sverige kommer möta i kväll.
Bland stjärnorna märks Lyons CL-stjärna Dzenifer Marozsán, Rosengårds Anja Mittag, Wolfsburgsdupn Lena Goeßling, samt värlsbacken Babett Peter.
Tyskland är en äkta mardrömsmotståndare för Sverige, i och för sig inte så konstigt då laget ständigt är bättre än ett defensivt krigande Sverige.
I OS-finalen (Sverige hade tur på vägen fram och slog bla ut USA på straffar) var tyskorna två nummer för stora och vann med 2–1.
Sverige har inte sett alls bra ut efter OS, laget har otroligt svårt för att göra mål. Man slog Mexiko i genrepet med ett nödrop: 1–0. Innan dess slog man ett svagt Skottland med 1–0, medan man föll mot USA med 1–0.
Alltså två mål framåt på senaste tre matcherna mot BETYDLIGT sämre lag än tyskorna.
Sveriges största stjärnor har haft sin storhetstid bakom sig, Schelin (krigar, em inte alls som förr), Seger (platsar inte Lyon längre) och Fischer (32 år och blir inte Snabbare med tiden) blir knappast hetare med åren om man säger så.
Raka ettan ger 1,60 på Tyskland.
Det är BRA.
-1,5 mål ger makalösa 2,75 och jag går verkligen igång på det oddset... Men nu är jag balanserad och trycker in maxinsats på asian -1 (pengarna tillbaka vid uddamålet) till fina 2.15. Jag kan nämligen inte se hur Sverige ska plocka poäng mot denna tyska segermaskinen.
2–0?
4–0?
Möjligen är jag feg som kör -1 asian, men men...

Mina spel: Tyskland–Sverige 1. -1 asian (pengarna tillbaka vid uddamålsseger för Tyskland). Odds: 2,15. Bolag: bet365 . 4/4 units.


Tyskland (4-3-1-2): Schult; Blässe, Henning, Peter, Kerschowski; Dallmann, Däbriz, Magull; Marozsán; Mittag, Kayikci
Förbundskapten: Steffi Jones

Sverige (4-4-2): Lindahl; Samuelsson, Fischer, Sembrant, Andersson; Asllani, Seger, Dahlkvist, Schough; Schelin, Rolfö
Förbundskapten: Pia Sundhage

Avspark: Måndag kl 20:45
Arena: Rat Verlegh Stadion, Breda (Nederländerna)
Domare: Katalin Kulcsár (Ungern)
TV: SVT 1, Eurosport 1

This is the stats tab
This is the post tip