Fick in 2/3 spelförslag under gårdagen där Gute och Hammarby levererade, medan Juve inte lyckades undvika förlust. Ny bonnrek i dag där jag tror att UFC är det starkare av två Umeålag i kväll.

Förra året
Umeå FC - Team TG 0-0
Team TG - Umeå FC 1-2

DIV 1 NORRA
6. Umeå FC 4 2 2 0 10-6 4 8
11. Team TG FF 4 1 0 3 4-7 -3 3

UFC - Vasalund 3-3
Akropolis - UFC 2-3
UFC- Assyriska 3-0
Västerås SK - UFC 1-1

Nyköping - Team TG 1-0
Team TG - Västerås SK 0-2
Sandviken - Team TG 2-0
Team TG - Enskede 4-2

Dags för Umeåderby i division 1 Norra. Det är ganska otroligt att staden har två klubbar på den här nivån egentligen. För så många bra fotbollspelare bördiga i Umeå tycker jag inte att det finns. Lösningen är väl i stort att framförallt UFC har rätt många inflyttade spelare. Det är den mer hårdsatsande klubben av de två och jag tycker man har ett starkt lag på pappret i år. Säsongsinledningen har varit övertygande. Man lyckades tappa 3-0 till 3-3 mot Vasalund i premiären, men i övrigt starka resultat. Seger borta mot topptippade Akropolis, seger hemma mot Assyriska samt 1-1 borta mot favoriten Västerås SK. Umeå är bra och kommer till matchen med bra truppstatus.

Det gör inte Team TG. Storstjärnan Adam Chenouffi (tidigare GIF Sundsvall) är avstängd och utöver det har TG flertalet skador. TG vann när lagen möttes på försäsongen, men har sedan dess gått rätt tungt. Förlusterna mot Nyköping och Sandviken framförallt, för att torska med 0-2 hemma mot storsatsande Västerås är ingen synd. Vann mot Enskede med 4-2 sist men det är mot jumbon som fått snickra ihop en trupp sent på försäsongen. Ett derby är ett derby men det är mycket som talar för Umeå FC i kväll.

SPELTIPS
Lirar Umeå FC draw no bet till 1,73 hos William Hill (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip