Ungern:

Har imponerat stort på mig det senaste dryga året och får ses som en liten dark horse till att göra något riktigt bra i sommarens fotbolls-EM. Ungern gick obesegrat och vann Grupp G i EM-kvalet före Serbien och gjorde dessförinnan riktigt starka resultat i en ramstark grupp i Nations League, där man slutade tvåa bakom Italien i en grupp som även innehöll Tyskland och England.

Ungerns lag är måhända inte det mest namnkunniga, men italienaren Marco Rossi har fått ihop ett riktigt starkt kollektiv med sitt 3-4-3/3-5-2. Den stora stjärnan är förstås Liverpools Dominik Szoboszlai, som jag är väldigt svag för. RB Leipzig-målvakten Peter Gulasci kan vara tillbaka i startelvan efter knäskadan för första gången sedan september 2022.

Turkiet:

Det blir ett helitalienskt tränarmöte i Budapest. På den turkiska tränarbänken finner vi nämligen gamle anfallaren Vincenzo Montella – L’aeroplanino, det lilla flygplanet – som gjort det riktigt bra och gett Turkiets landslag ett rejält uppryck sedan hans intåg. Även Turkiet gjorde ett starkt EM-kval och placerade sig som gruppetta framför Kroatien, vilket förstås imponerar.

Montella förfogar över ett talangfullt lag med Inters Hakan Calhanoglu som centralfigur – men därtill finns även spelare som Real Madrids Arda Güler, Dortmunds Salih Özcan, Benficas spelfördelare Orkun Kökcü, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caglar Soyuncu, Kerem Aktürkoglu, Zeki Celik för att nämna några av de som huserar, eller huserat, i skapligt stora europeiska klubbar.

Fenerbahceduon Cengiz Ünder och Ferdi Kadiouglu missar den här landslagssamlingen med skador, precis som Manchester Uniteds reservmålvakt Altay Bayindir.

Underhållande mellan två lag på uppgång?

Jag tror det här kan bli en riktigt intressant match, mellan två lag som gjort det riktigt bra på sistone och som kliver in i sommarens fotbolls-EM med gott självförtroende och goda förhoppningar om att kunna göra avtryck i mästerskapet. Båda lagen har mål i sig – Ungern har gått över 2.5-målslinan i fem av de sex senaste, en 1-1-match mot Tjeckien som undantag – och Turkiet har producerat nio mål på deras fyra senaste matcher, som bland annat innehåller en 3-2-seger borta mot Tyskland. Över 2.25 finns till 1,86 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip