Jag vet inte om jag håller med P-O Ljung som på presskonferensen efter Ljungskile v Gais (så klart tjurig efter den sena förlusten) då han inte alls ville kännas vid att LSK gjort en bra första halvlek då ställningen var 2-0 till hemmalaget.
Jag tyckte tvärtom att Ljungskile var riktigt bra och fortsatte på den inslagna vägen från 4-0 slakten borta mot Athletic. Ett Athletic, ska sägas, som överraskat många och ligger mitt i tabellen. Du åker inte dit hur som helst och städar av dem.

Och nog känns det som att Ljungskile har växlat upp en aning nu efter tre raka utan gjorda mål.
Den tunga tiden ledde också till att man har halkat efter i kampen och framförallt kvalplatsen som just nu innehas av Varberg på 27 poäng. LSK sladdar på sina 21.
Det duger alltså så klart inte att åka till några nykomlingar och inte gå 100 % för tre poäng. Vilket man annars kan se i den här idrotten. Gå för tre hemma - sövla till sig en pinne borta.
Lär knappast hända här. Vi bör få se ett Ljungskile på inslagen väg och det stavas sju mål på de två senaste matcherna.

Sju mål har inte Utsikten gjort på sina två senaste. Men väl fem. Och det är ju in i helvete bra det också.
Problemet är väl att de släppt in fem mål också, Och det skedde i derbyt mot Gais.
Förlust 5-2. För att sedan mosa Värnamo hemma med 3-0.
Såvida bra tryck i grejerna även där för dagen.
Och hemma försöker Utsikten alltid oavsett motstånd spela en offensiv fotboll.
Tänker närmast på när man nyligen föll hemma mot seriesuveränen J-Södra med 1-2.
Då ledde man tills det bara återstod minuter av matchen, men där guldet hastigt och olustigt blev till sand till slut.
Man visade att man kunde spela fotboll mot seriens bästa lag och spelade sig fram till flertalet chanser. Alltså inte bara genom hjälp av fasta situationer.

Bra offensiv form i bägge lägren. Två lag jag antar kommer att vilja ta tag i taktpinnen.
Nog kan väl det här bli så pass trevligt att det trillar in minst tre bollar, va?